1500 EUR din Fondul ING pentru Fundația Timișoara 89

La mijlocul lunii aprilie a venit primul sprijin financiar din Fondul ING pentru comunități vulnerabile în zona de Vest, mai exact la Fundația Timișoara 89 care oferă ajutor persoanelor aflate în criză (persoane fără locuințe, adulți orfani, adulți cu venituri prea mici, adulți cu probleme psihice etc)

Înființată de scriitorul Petru Ilieșu, sprijinit de un mic grup de prieteni din acea perioadă, Fundația “Timișoara ’89” s-a constituit la data de 30 decembrie 1989 și este cunoscută ca întâia organizație umanitară apărută în România postrevoluționară.

Fundația Timișoara 89 a aplicat la apelul de proiecte pentru comunități vulnerabile în contextul COVID-19 lansat de Fundația Comunitară Timișoara la începutul lunii aprilie și a primit primul sprijin financiar în valoarea de 1500 EUR (7251 RON) din Fondul ING pentru grupuri vulnerabile, un fond național care vine în ajutorul ONG-urilor sau grupurilor de inițiativă din România. Majoritatea beneficiarilor Fundației sunt persoane în vârstă care suferă de diferite boli cronice și ale căror venituri sunt prea mici pentru a-și permite internarea într-un azil. Totodată, majoritatea au venituri atât de mici încât nu își permit să își acopere nici măcar tratamentul medicamentos zilnic. Datorită problemelor medicale, aceasta categorie reprezintă riscuri majore în caz de contaminare cu noul coronavirus. 

Din suma primită Fundația Timișoara 89 a achiziționat tratament perfuzabil, injectabil și medicamentos pentru beneficiarii centrului, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să apeleze la unitățile medicale pentru administrarea unui tratament potrivit la nevoie. Beneficiarii centrului se află în izolare la sediul Fundației Timișoara 89 unde au parte de grană, îngrijiri medicale și supraveghere constantă pe toată perioada de criză.

Mulțumim ING România și Fundația Comunitară București pentru ajutorul trimis!

ft89 1
ft89 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *