4000 EUR din Fondul ING pentru asociația Acasă în Banat

O nouă finanțare nerambursabilă către ONG-urile din vestul țării din Fondul ING pentru comunități vulnerabile. Prietenii de la Acasă în Banat au primit 4000 EUR cu ajutorul cărora vor ajunge la alte 300 de familii din județele Timiș și Caraș Severin, afectate de criza provocată de COVID-19.

Asociația Acasă în Banat și-a propus să protejeze, promoveze și valorifice patrimoniul istoric, material și imaterial al regiunii etnografice Banat, dar totodată se îngrijesc de oamenii locului pentru a-i putea implica în acțiunile lor atunci când e cazul.

Aplicația celor de la Acasă în Banat la apelul de proiecte pentru grupuri vulnerabile, a cuprins ajutorarea unor familii defavorizate din mediul rural (bătrâni, familii cu mulți copii, persoane cu handicap, persoane afectate de boli cronice, familii monoparentale etc.), în satele din județele Timiș și Caraș-Severin. Aceste familii sunt lovite în mod deosebit de criza COVID – 19 pentru că și-au văzut veniturile scăzute semnificativ prin pierderea locurilor de muncă, pierderea veniturilor din munci informale, scăderea puterii de cumpărare prin creșterea galopantă a prețurilor produselor de bază în magazinele sătești sau a medicamentelor. Lipsa unui sprijin către aceste familii ar fi dus la riscul ca acestea să intre într-o zonă de sărăcie extremă.

acasa in banat 4
acasa in banat 6

După ce asociația împreună cu voluntarii ei au dus 210 pachete către 210 familii din 40 de localități in pragul sărbătorilor pascale, cu ajutorul propriilor fonduri strânse din donații, dar și cu sprijinul financiar primit din fondul Solidari în fața COVID-19 al platformei Timotion, acum distribuie 300 de alte pachete cu alimente și produse de igienă către 300 de familii din satele din Timiș și Caraș-Severin, acolo unde este cel mai mare nevoie de ajutor.

Mulțumim din nou Fundația Comunitară București și ING România că faceți posibile aceste intervenții în comunitățile noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *