5 organizaţii şi grupuri civice sunt finanțate

cu 245.000 lei printr-o nouă ediţie a programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități la Timişoara

Fundația Comunitară Timişoara și Lidl România anunță câștigătorii timişoreni de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. Programul este finanțat de Lidl România cu peste 1.225.000 de lei și implementat în mai multe orașe din țară (Râmnicu Vâlcea, Râșnov, Miercurea Ciuc şi Suceava) în ediția a IV-a. La Timişoara demersul este coordonat de Fundația Comunitară Timişoara și dispune de 245.000 lei pentru finanțarea de inițiative care îmbină preocuparea pentru mediu, cu educaţia şi participarea comunitară. 

Finanțările au fost acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare și mentorat individual, la care au putut lua parte toți cei interesați să aplice. În urma concursului au fost selectate 5 proiecte finaliste care vor pune în practică idei diverse pentru mediu natural, spaţiu public şi educaţie. Astfel:

  • ,,building a home” este un proiect de locuire socială, incluzivă, dezvoltat de Asociaţia Culturală PLAI şi UnLoc, prin care containere maritime vechi sunt recondiționate şi transformate în locuințe modulare, din dorința de a produce o schimbare în procesul greoi al dezinstituționalizării adulților cu dizabilități și a oferi o alternativă traiului în instituțiile segregate.
  • Asociaţia Culturală Diogene prin proiectul ,,Capitala în curtea ta” încurajează comunități să transforme 8 curţi şcolare şi nu numai, în grădini urbane și spații de învățare pentru toată familia, în galerii pentru expoziții în aer liber și scene pentru micro-stagiuni culturale.
  • Asociaţia de Intervenție şi Regenerare Comunitară își propune realizarea unei grădini urbane în curtea Liceului William Shakespeare și activarea spațiului prin acțiuni deschise tuturor.
  • Uniunea Artiștilor Plastici Timișoara doreşte să aducă ,,Arta în comunitate” prin întâlniri între artişti şi public şi ateliere creative de reciclare şi upcycling.
  • Grupul de iniţiativă Superhumans RO va aduce în atenția comunității timișorene subiectul sănătății mintale prin proiectul lor ,,Superhumans – Psihoeducație pentru Timișoara”.

Selecția finală a proiectelor a fost realizată de către un juriu dedicat, format din specialişti în domenii legate de temele Fondului, împreună cu un membru din Consiliul Director al Fundației Comunitare Timişoara şi un reprezentant Lidl România. 

O cronică a programului, noutăți din proiecte, precum și fotografii de la activități le veți găsi pe pagina web a programului https://fondulpentruunviitormaibun.ro/ şi https://www.fctm.ro/ sau pe pagina de Facebook Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timiş și Fundația Comunitară Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *