Academia Mămicilor Timișoara

Proiectul ”Implică-te și schimbă destine prin educație” de la Timotion 2019 al AMT (Acadamia Mămicilor din Timișoara) a reușit să aducă informații și activități realizate de specialiști din domeniul educației, psihologiei, comunicării, medicinei, unui număr de 30 de cadre didactice și aproximativ 300 de copii de vârstă preșcolară care frecventează creșe și grădinițe de stat.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului:

• A fost angajat un coordonator de proiect și au fost recrutați 10 voluntari (studenți și cadre didactice )

• S-a organizat conferința de lansare a proiectului, “Educația sau cum să formăm generații de copii siguri, fericiți, independenți”. Conferința s-a adresat tuturor cadrelor didactice și personalului auxiliar din creșele și grădinițele de stat, părinților și tuturor oamenilor care-și doresc să susțină și să promoveze educația. Participarea a fost gratuită.

• S-a realizat un suport de curs (draft) de către formatorii implicați în proiect. Acesta urmează a fi pus în forma finală pe site-ul AMT astfel încât să poată fi accesat de cadrele didactice și părinți

• S-au achiziționat materiale de lucru de tip Montessori, care au fost folosite în clasele de învățământ preșcolar de stat

• S-au achiziționat 40 de cărți – ”Nu înseamnă nu” și ”E corpul meu! Eu decid!”, cărți care îi învață pe copii să aibă o voce puternică și clară în ceea ce privește drepturile lor – mai ales cele referitoare la propriul corp, și vor râmâne cadrelor didactice pentru a fi folosite pe viitor

• S-a organizat cursul de formare pentru voluntari