Ador Copiii

Ador copiii 2017

Proiectul “Centrul de Resurse pentru Adopție” al Asociației Ador Copiii a avut ca scop principal creșterea numărului de copii care părăsesc sistemul de protecție specialăîmbunatățirea imaginii adopției în comunitate și creșterea calității serviciilor oferite familiilor adoptive. Activitățile derulate de asociație s-au dorit a fi un exemplu de bună practică, obiectiv atins prin premiul primit din partea Consiliului Tinerilor Institutionalizați din România.

Activitatile derulate în cadrul proiectului au dus la creșterea numărului de copii care au părăsit sistemul de protecție specială cu peste 50, au dus la o creștere a calității serviciilor oferite familiilor adoptive și la îmbunătățirea imaginii adopției în comunitate. Participarea la emisiuni Tv pe teme de adopție, a ridicat gradul de conștientizare al comunității față de nevoile copiilor abandonați de a avea o familie.

Pe durata derulării proiectului au avut loc 168 de ședințe de informare în vederea adopției, 122 de ședințe de evaluare cu familiile la domiciliul acestora, 6 cursuri de dobândire a abilităților de părinte adoptiv , 6 grupuri de suport cu copii și părinții adoptivi. Asociația a primit premiul pentru ‘Cel mai activ ONG în promovarea adopției și a dreptului la o familie’ din partea Consiliului Tinerilor Institutionalizați din România și reprezentanții organizației au promovat adopția în cadrul a 5 apariții Tv.

În urma suportului primit din partea Ador Copiii, Mirela a transmis: “Suntem copleșiți…nu aveți idee cât de mult vă mulțumim că existați și că faceți ca astfel de bucurii să se întâmple.”