Ai calculator, ai viitor! Dăruiește elevilor șansa la un viitor cu educație!

Fie că ai un laptop, un PC sau doar componente din el, o tabletă sau chiar un telefon smart, pe care nu le mai folosești, orice aparatură tehnologică în stare bună de funcționare este binevenită pentru copiii fără acces la educația online.

Conform studiului național IRES , din aprilie 2020, numărul elevilor fără acces sau cu acces limitat la tehnologie IT este de peste 900.000, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerului Educației, iar conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Timiș , peste 6.000 de copii din județ nu au acces la educația online. De aceea echipa Științescu Timișoara s-a alăturat inițiativei EducaTM și împreună propun o soluție – o colectă de echipamente: smartphone-uri, tablete, laptopuri, desktop-uri, dar și periferice (display-uri, tastaturi, mouse-uri), ce vor fi donate copiilor fără acces la educația online.

Oricine poate contribui! Hai și tu!


1. Dacă reprezinți o companie care dorește să se implice prin donarea mai multor echipamente, scrie-ne pe adresa fundatiacomunitaratm@gmail.com sau educatm@onesource.ro .
2. Dacă tu și prietenii tăi puteți dona echipamente, completează acest formular și un voluntar EducaTM va veni să le ridice.
3. Pentru donații în bani, necesari completării / reparării echipamentelor colectate și/sau abonamente la internet, poți dona astfel: ⬛ în Fondul Solidari în fața COVID-19 de pe platforma Timotion, ⬛ prin SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIS, ⬛ direct în contul Fundației Comunitare Timișoara deschis la BCR
Timișoara: RO28RNCB0255151022940001 (cu mențiunea ”pentru educația online”).
4. Poți să te implici și ca voluntar: pentru ridicarea de echipamente de la adresele indicate de donatori, pentru instalarea și pregătirea echipamentelor ce urmează a fi donate copiilor sau pentru asistarea copiilor de la distanță în utilizarea echipamentelor primite, prin completarea acestui formular.

Acordăm prioritate copiilor care se pregătesc zilele acestea pentru examene de capacitate (15 iunie) și bacalaureat (22 iunie), dar vom derula campania până la începerea noului an școlar, în beneficiul tuturor copiilor din Timiș fără acces la educația online. ”Credem în puterea comunităților și în puterea educației. Ambele pot schimba lumea. Atunci când dăm o șansă copiilor la un viitor prin educație, ne dăm și nouă șansa la o comunitate mai puternică și mai implicată. Așteptăm alături de noi pe oricine dorește să se implice. Cu toții putem contribui.” (Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara). ”Educația online și educația digitală sunt astăzi impuse de pandemie, dar ele în fapt de mult ar fi trebuit să fie în centrul oricărui sistem educațional orientat spre un viitor sustenabil al inovațiilor, științelor și tehnologiei. Pandemia tocmai ne-a demonstrat asta. Să sperăm ca am înțeles și că va fi una dintre lecțiile pe care nu le vom uita.” (Radu Ticiu, fondator EducaTM).

Impreuna pentru educatia online

Rezultatele campaniei, până în prezent, cuprind:
● 42 laptop-uri, 107 telefoane smart, 32 tablete, 2 desktop-uri colectate de la donatori individuali, susținători ai accesului tuturor copiilor la educație;
● 150 unități de PC, în curs de colectare, donate de către o companie locală constant implicată în comunitate;
● 5.000 lei din donații și sponsorizări, pentru abonamente la internet și alte achiziții sau reparații necesare;
● implicarea a 18 voluntari.

EducaTM este o inițiativă de colectare și redistribuire de echipamente IT, derulată prin Asociația One Source, ce facilitează accesul la educația online pentru copiii din mediile familiale defavorizate din Timiș. Voluntarii EducaTM au colectat deja o serie de echipamente. Pe laptopurile strânse din comunitate se instalează sisteme de operare și aplicații open-source înainte de a ajunge în zilele următoare la copii de clasa a 8-a din Timiș care nu au încă acces la
educație online. Echipamentele sunt sterilizare și împachetate, apoi duse la copiii care au nevoie de ele, care au parte și de un mic training pentru a le putea folosi. EducaTM pregătește și programe de instruire și asistență în domeniul dezvoltării și livrării de activități educaționale online

Fondul Științescu Timișoara este un program de finanțare pentru proiecte educative în domeniile STE@M (științe, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică), derulat de Fundația Comunitară Timișoara. Scopul programului este de a cultiva pasiunea copiilor pentru aceste domenii, într-un mod distractiv, util, și fascinant. Parte a programului național Științescu, la Timișoara fondul este constituit anual din resurse financiare locale, oferite de companii și donatori individuali care înțeleg și se alătură misiunii Științescu de a dezvolta pasiunea copiilor și tinerilor pentru domeniile STE@M.

Fundația Comunitară Timișoara identifică probleme importante din comunitate, propune soluții și acumulează fonduri pe care le direcționează către beneficiari sub formă de finanțări nerambursabile. Fie că este vorba de bani, timp, expertiză networking sau parteneriate, Fundația Comunitară Timișoara reușește de fiecare dată să direcționeze resurse, transparent și eficient, către zonele comunitare care au nevoie de intervenție. Promovăm comportamentul filantropic, asigurând companiile și donatorii că sprijinul lor financiar are cel mai puternic impact posibil în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *