Alternative Rurale

Alternative rurale 2018

Proiectul ”De la Mocăniță la Bicicletă pe traseul Castelul Corvinilor – Furnalul de la Găvojdia” al Asociației Alternative Rurale și-a propus să pună în valoare traseul dezafectat al Mocăniței din Ghelari, aflat într-o zonă pitorească din Ținutul Pădurenilor – județul Hunedoara, dar adesea uitată de turiști și iubitorii de natură.

Fondurile strânse la Timotion le-a permis achiziționarea de materiale necesare dezafectării parțiale a zonei, cât și realizarea materialelor de promovare dedicate evenimentelor din zonă. Datorită micilor amenajări realizare, evenimentul zonal Panorama Blues Festival a avut în a 3-a zi de concerte, un program muzical chiar în Furnalul de la Găvojdia, în timp ce Proiectul Centenar Underground Photo Gallery a transformat tunelul feroviar ”Hăl Mare„ de pe traseu în galerie de artă unde au fost expuse fotografii dedicate Centenarului.

În perioada verii au avut loc mai multe campanii de curățire a vegetației și amenajare a traseului pentru biciclete, acțiuni la care au participat peste 100 de voluntari, având ca rezultat o porțiune de peste 3500 m care se poate parcurge în siguranță.