Analiza rezultatelor de strângere de fonduri la Timotion III

În 2017 Timotion a susținut 21 de proiecte. Dintre acestea, peste jumătate au fost destul de aproape de ținta propusă sau au depășit-o. Patru proiecte au strâns sub 50% din suma propusă în timp ce tot atâtea au depășit cu mult ținta stabilită.

Numărul cel mai mare de donații a fost atras, de departe, de asociația Little People Timișoara cu proiectul “Cursa împortriva cancerului”, Little People atingând astfel un sfert din suma strânsă în total. Primele 5 proiecte împreună au atras 55% din sumă, în timp ce 16 proiecte au atras restul de 45%.

O altă analiză interesantă se referă la componența sumelor atrase: din taxe de participare pentru alergare, din donații de la companii sau din donații individuale.

Detaliem cifrele pentru unul dintre proiecte. Ador Copiii a fost la a doua participare la Timotion, după ce în 2016 și-a propus suma de 4.500 lei și a atras aproape 12.000 lei. În 2017 membrii asociației și-au propus să atragă suma de 17.000 lei și în final au reușit să atragă 24.435 lei. Structura în detaliu a sumelor atrase este astfel: taxe de participare pentru 357 de alergători, donații de la 73 de susținători persoane fizice și 2 firme (total donații firme a fost 10% din suma totală).

Analiza pentru toate proiectele este însă complicată de faptul că o parte dintre sumele pentru alergători au fost plătite de către companiile la care aceștia lucrează. Unele companii își lasă angajații să decidă ce proiect susțin, altele specifică un proiect anume sau câteva din care pot alege.

Prin urmare este dificil de comparat efortul și succesul a două organizații în mobilizarea alergătorilor, dacă se iau în considerare doar numere. În spatele acestor cifre se mai află și povești cu totul speciale cum este spre exemplu donația oferită de către Florin Chindea către proiectul Fundației Profilaxis, “Vreau să cresc sănătos!”

Așadar, în spatele evenimentului Timotion și mai ales în spatele proiectelor care au reușit să își depășească țintele propuse este o platformă eficientă, dar și multă muncă de mobilizare. Cu inițiativă, energie și conștiinciozitate punem comunitățile în mișcare! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *