Însă drumul De la For Help la For Fun nu a fost lipsit de incidente. Pe alocuri, chiar dacă vorbeau despre aceleași obiective și aveau același scop, ideile voluntarilor nu s-au intersectat tot timpul cu ideile beneficiarului. Muralul propus de grupul de voluntari studenți la Facultatea de Arte nu a fost considerat ca fiind cel mai potrivit de către beneficiar, care a venit cu o altă propunere pentru a da culoare curții centrului. Însă, în pofida diferențelor de natură artistică, cert este că efortul de a schimba puțin viețile copiilor de la Centrul For Help a fost unul comun.
Astfel, atât voluntarii, cât și cei de la Centrul For Help, au constatat că în momentul de față se lucrează mai ușor cu copiii la teme datorită faptului că și spațiul exterior este exploatat pentru ateliere și activități în aer liber.
“Pentru mine, cel mai clar mi-a fost că proiectul și-a atins scopul, când am testat trambulina cu copiii. S-a umplut curtea de râsete și zâmbete. Ne-am descălțat, am urcat pe trambulină cu A., ne-am ținut de mână și am sărit amândoi deodată. Ne uitam unul la altul și râdeam într-una. Bucuria de pe fețele lor e cea mai mare răsplată.
P.S.: copiii au fost instruiți cu privire la modul de utilizare a trambulinei.”, ne spune Carmen, voluntar Ajungem Mari.
Dar noi suntem de părere că rezultatele pot fi cel mai bine cuantificate prin mărturii la firul ierbii. Așa că, la final de proiect, vă invităm să aruncați o privire peste mărturia Adelinei, unul dintre copiii care locuiește la Centrul For Help.