Asociația Culturală Diogene

Proiectul Asociației Culturale Diogene s-a desfășurat în perioada iulie – octombrie 2019. Parcul Dacia, Parcul Regina Maria, Complexul Studențesc și Piața Mocioni s-au transformat în adevărate scene de spectacol sub activitățile culturale realizate de voluntarii Civicultura.

Timp de 4 luni, pe cele 4 scene urbane s-au întâmplat 4 civictalk-uri, adică dezbateri pe teme de interes pentru cartiere în prezența locuitorilor din zonă, a unor arhitecți sau specialiști în diverse domenii și a primarului Nicolae Robu (la 3 din 4), 5 civictalk-uri pe teme civice sau sociale în prezența unor experți în domenii la Casa Studenților, discuții cu locuitorii celor 4 cartiere legate de problemele cu care se confruntă în zona în care locuiesc, improvizații teatrale pornind de la aceste teme, spectacole de teatru ale Teatrului Thespis, dar și un spectacol special al Companiei de teatru AlaRieTe din Mexic despre puterea comunității.
 
În 19 octombrie a avut loc spectacolul de final, sau spectacolul nucleu al Festivalului Civicultura, concomitent în toate cele 4 cartiere conectate prin sisteme audio-video. Sub privirile curioase ale trecătorilor și ale publicului prezent, Shine your Light – Spectacolul orașului a prezentat într-un mod artistic problemele de cartier povestite de locuitorii din cele 4 zone din oraș, oferind o perspectivă „luminoasă” că lucrurile pot fi și bune dacă alegem să ne implicăm în rezolvarea problemelor din spațiul comun.