Asociația Educația la Sat la Timotion 2020

Proiectul ”Școala online, la sat” de la Timotion ediția a VI-a, implementat de Asociația Educația la Sat din comuna Coșteiu, a avut ca scop menținerea copiiilor conectați cu școala pe timpul pandemiei.

În proiect au fost implicați 46 de elevi și 42 de voluntari care au facut meditații online la matematică, limba română și o materie opțional (la dorința elevului). Voluntarii au lucrat unu la unu și doar 2 voluntari au avut câte 2 copii concomitent (frați). Proiectul a început în 1 aprilie și s-a incheiat pe data de 25 iunie 2021. Fiecare voluntar a meditat minim 3 ore săptămânal și maxim 6 ore săptămânal. În total au fost peste 1400 de ore de meditații, toate în regim de voluntariat.

Niciunul dintre elevii din cadrul programului nu a abandonat școala, până în prezent. Mai exact: 38 de elevi au studiat constant fără absențe tot proiectul (3 luni) iar 8 elevi au participat doar la jumătate din orele stabilite, din cauza problemelor sociale. În acest moment, încă 10 elevi studiază online și peste vară, alți elevi repetă pentru corigențe, alții fac ore de lectură sau remediere.

Un alt obiectiv al proiectului a fost consilierea școlară, vocațională și de dezvoltare personală. Elevii au vorbit despre ei, au fost ascultati și au primit sfaturi de la voluntari. Absolut toți elevii au fost încântați de acest opțional și au participat în proporție de 100%. Elevilor le-a plăcut modul de predare al voluntarilor și au fost fericiți de lucrul unu la unu, cu persoane dispuse să-i ajute, cu răbdare și iubire, pană au depășit problema. În această etapă a proiectului, elevii au avut parte de ascultare și înțelegere.

Toti cei 46 de elevi din Proiectul “Școala online la sat” de la Timotion VI vor merge la școala și în toamna lui 2021-2022.

Toti cei 25 de elevi din programul constant al asociației și-au imbunătățit mult cunoștintele, chiar dacă 3 elevi au rămas repetenți și 6 sunt corigenți. Toți elevii corigenți din program continuă și în acest moment meditațiile online cu voluntarii, pentru a reuși să treacă coringența din această vară.

Doi copii repetenți de clasa V-a, fac toată vara meditații cu un profesor de sprijin pentru a învăța să scrie și să citească până la toamnă.

10 elevi și-au crescut cu un punct nota la matematică și limba română.

1 elevă a reușit să ia evaluarea națională, deși inițial a fost sfătuită și convinsă să nu se înscrie la examen. Eleva merge mai departe în clasa IX-a. Succesul se datoreză studentei voluntare care a meditat-o și încurajat-o.

3 elevi au învățat să citească de la nivel slab la nivel mediu.

4 copii au reușit să înțeleagă tabla înmulțirii.

Majoritatea elevilor și-au exprimat dorința să studieze în online cu voluntarii mai mult decat 3 ore pe săptămână și unii inclusiv peste vară.