Asociația Firește la Timotion 2020

Ce FACI, Te FACE este un proiect de dezvoltare personală pentru TINEri (14-24 ani) care facilitează accesul acestora la evenimente și acțiuni care să-i ajute să se descopere, să se implice în comunitate. Prin evenimentele marca CeFACITeFACE, tinerii întâlnesc persoane care au o poveste personală și profesională, cu pasiune, dăruite și dornice să împărtășească.

Peste 1500 de tineri dornici de dezvoltare și descoperire personală

În perioada februarie – iunie 2021, prin proiectul Ce FACI, Te FACE de la Timotion ediția 2020, peste 1500 de tineri au participat la “Cafeneaua tinerilor – Partea Văzută și Nevăzută a unei Profesii” online prin care au avut acces la experiențe și informații despre partea văzută și nevăzută a unui psiholog, artist și inginer IT. De asemenea, la solicitarea Școlii Gimnaziale “Leon Dănăilă” Darabani, Botoșani am organizat două sesiuni despre ”Prizonier în lumea dependenței” a cărui scop a fost prevenirea consumului de droguri. Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş.

Implicarea în comunitate, locul unde te descoperi

Peste 35 de studenți din cadrul Universității de Vest au participat la cursul “ActivEu, implicarea mea în comunitate” prin care au aflat despre egalitatea de șanse și despre metoda proiectului ca modalitate de implicare în comunitate. Și nu în ultimul rând peste 40 de tineri au fost implicați în realizarea și furnizarea de pachete cu alimente neperisabile pentru bătrânii și familiile nevoiașe din zona Munții Poiana Ruscă. Acțiunea a fost realizată în parteneriat cu Asociația Verde de Banat și co-finanțată de Fundația Alber.

A fost o experiență îmbogățitoare și roditoare pentru mine, dar sunt convinsă că și pentru ceilalți participanți. Mulțumim și ne bucurăm că am putut să fim parte din acest proiect.” (Giulia Neamțu – participantă)