Asociația Inițiativa în educație la Timotion V

Centrul de Resurse pentru Educație, proiectul asociației inEDU de la ediția a V-a Timotion, a avut ca principal scop crearea unui spațiu care să susțină învățarea și dezvoltarea personală a profesorilor, elevilor și părinților.

Un coordonator general, 10 coordonatori de subproiect, peste 20 de membri ai organizaţiei inEDU şi cel puţin 120 de voluntari au depus peste 2000 de ore de voluntariat pentru a duce la bun sfârşit toate activităţile propuse. Prin acest proiect s-au derulat în anul 2019-2020  aproape 60 de activităţi, ajungând la 700 de profesori, părinţi şi elevi şi impactând peste 5000 de beneficiari indirecţi. 

În loc de 10 ateliere pentru dascăli, cu o durată de două ore, echipa inEDU a ajuns să pregătească 29 de ateliere a câte două ore şi 2 formări de durată medie, însumând peste 30 de ore de formare profesională . 

S-au organizat mai multe activităţi pentru copii în cadrul unor ateliere tip “şcoala de vară” în mediul rural, 4 evenimente pentru liceeni şi activităţi independente la sediul inEDU, participarea la două festivaluri, promovarea lecturii prin evenimente şi acţiuni specifice care nu erau prevăzute în planificarea iniţială.

Biblioteca comunitară inEDU s-a îmbogăţit cu aproape 100 de cărţi noi dedicate adulţilor preocupaţi şi cu alte 50 de cărţi destinate copiilor. Totodată s-au organizat 10 cluburi de lectură, cu existindere în două oraşe, care au ajutat 125 de copii să asculte poveşti în perioada şcolii online.

Echipa asociației a organizat în premieră 4 evenimente speciale pentru oraşul nostru : primul festival al educaţiei din Timişoara : 3 zile, 17  ateliere, conferinţe şi paneluri, a realizat o formare dedicată programului de dream management şi a construit o comunitate de 25 de profesori care s-au certificat în metoda “MDI. Mentalitate deschisă în educaţie”, a fost parteneră la organizarea primei formări de mindfulness pentru profesori şi a desfăşurat 4 activităţi de educaţie ecologică.

Cea mai mare mulţumire? Toate proiectele au continuat după finalizarea proiectului prin Timotion.