Asociația Lindenfeld la Timotion VII

În perioada iulie-decembrie 2021 s-a desfășurat proiectul Ajungem Mari al Asociației Lindenfeld de la Timotion ediția a VII-a. Cu ajutorul fondurilor strânse la Timotion 2021, s-au organizat o serie de activități de recreere și ateliere de dezvoltare personală pentru 60 de copii și tineri instituționalizați în centre ale statului din județul Timiș, dintre care 7 copii de la centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Recaș. În lunile din toamna anului trecut, 30 de voluntari Ajungem Mari au oferit din timpul lor copiilor din comunitatea noastră de care prea multă lume a uitat.

32 dintre copii au avut parte de o serie de ateliere vocaționale, alese în funcție de preferințele și înclinațiile pe care le au. De la cursuri de pian și percuție, la cursuri de gătit, kickboxing sau ateliere de dezvoltare personală îndrumate de un psiholog, copiii și tinerii au descoperit viața din afara centrelor de plasament, au simțit că pasiunile lor pot prinde viață, au râs, s-au bucurat, au explorat noi dimensiuni ale propriilor sine, și au simțit că există oameni cărora le pasă de ei.

Mai mult, toți cei 60 de copii din proiect, au avut parte de excursii în natură, sub îndrumarea voluntarilor Ajungem Mari: o ieșire la Domeniul Herneacova pentru 39 de copii, o excursie la Castelul Corvinilor și la Parcul Dendrologic din Simeria pentru 19 copii, și o ieșire de o zi la evenimentul Make it! Race it! Recyle it! pentru toți cei 60 de copii.

Atelierele de dezvoltare personală i-au ajutat enorm pe cei 10 adolescenți, care au reușit să-și descopere și să-și înteleagă mai bine trecutul și traumele. Au devenit mai conștienți de problemele lor și de lucruri la care nu s-au gândit niciodată până atunci. Domnul psiholog a fost extraordinar și i-a ajutat în primul rând să identifice cauza anumitor reacții, să înțeleagă de unde provin unele emoții negative, comportamente nepotrivite, iar apoi au discutat despre fiecare situație în parte și le-a oferit sfaturi copiilor despre cum să-și gestioneze mai bine emoțiile și reacțiile.” Emilia Mocan – Coordonator național Asociația Lindenfeld.

Astăzi copiii au discutat de ce este bine să își exprime emoțiile, despre care este cel mai înfricoșător lucru făcut vreodată și alte întrebări cu scopul de introspecției!

Printre acestea au fost următoarele:

Care este întrebarea cea mai importantă pe care ai pune-o părinților tăi?

Răspunsul copilului a fost: – Care este numele tatălui meu? (de la un tânăr care nu și-a cunoscut niciodată tatăl)

Care este cel mai infricoșător lucru pe care l-ai făcut?

Răspunsul unui alt copil a fost: – Să ascult cum oamenii mă critică si nimic din ce fac nu este bine!