Asociația OncoHelp la Timotion 2020

“-Oxigenul este viață pentru pacienții OncoHelp!- A fost deviza proiectului cu care am participat la Timotion 2020 – pentru a aduna fondurile necesare realizării rețelei de oxigen medicinal în noua aripă a Centrului de Oncologie OncoHelp. Aici funcționează secția și ambulatoriul de radioterapie, într-o clădire nou construită și recent dată în folosință, realizată pentru a face face solicitărilor existente prin extinderea și dotarea spațiului cu echipamente moderne de investigație medicală și de tratament. Ambulatoriul de radioterapie deservește pacienți din partea de Vest a țării, dar și din județe mai îndepărtate. Pe lângă serviciile de specialitate, aici sunt oferite posibilități de cazare – în camere cu 2 sau 3 paturi și baie proprie, oferind astfel condiții hoteliere de excepție, în mod gratuit, pentru 48 de pacienți. Aceștia beneficiază și de 3 mese/zi, tot în regim gratuit. Cazarea pacienților care se află în curs de radioterapie, cu domiciliul în alte localități,și cu posibilități modeste de cazare în Timișoara a fost unul din motivele importante care au condus la realizarea ambulatoriului de radioterapie în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp din Timișoara.

Cu toate că în anul 2020 cea de-a șasea ediție a evenimentului Timotion a avut loc într un format nou, adaptat situației existente, Asociația OncoHelp din Timișoara a participat la Timotion 2020, unde grație implicării comunității, suma adunată a fost de 39.690 lei. Cu acești bani, Asociația OncoHelp a realizat achiziția și execuția parțială rețelei de oxigen medicinal – restul cheltuielilor pentru finalizarea rețelei fiind acoperite din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp.

La succesul adunării fondurilor pentru acest proiect au contribuit campionii care ne-au fost alături, cei 156 de donatori, și reprezentanții presei – care ne-au sprijinit în activitatea de promovare. La fel ca în 2019, suntem profund impresionați de răspunsul comunității la apelul nostru, și dorim să le mulțumim tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect. În același timp, dorim să îi asigurăm că vom continua să căutăm noi oportunități de dezvoltare și noi proiecte, toate în beneficiul pacienților care ni se adresează.”