Asociația OncoHelp la Timotion VII

Prin participarea la Timotion VII, Asociația OncoHelp și-a atins obiectivul de a strânge fondurile necesare pentru achiziționarea unui sistem pentru poziționarea corectă a pacienților pe durata efectuării tratamentului de radioterapie, la centrul de Oncologie OncoHelp.

OncoHelp este cel mai mare furnizor de servicii medicale oncologice din Vestul țării, și tratează un număr mare de pacienți bolnavi de cancer din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți și Gorj. În prezent, în cadrul Laboratorului de Radioterapie sunt tratați, folosind cele 2 acceleratoare, un număr mediu de 125 de pacienți pe zi. Pe Iãngă aceştia, alți aproximativ 50 de pacienți sunt consultați zilnic în regim ambulator.

Pentru pacientul bolnav de cancer, fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire, o luptă în care suportul fizic și moral acordat bolnavului este esențial. Finanțarea proiectului ”Excelența în radioterapie” de la Timotion 2021 arată încă o dată faptul că avem o comunitate unită și empatică, gata oricând să vină în ajutorul celor care au nevoie.

Plecând de la nevoia pacientului oncologic, am creionat proiecte pe care încet, încet, având parte de implicarea comunității, am reușit să le implementăm. lncidența crescută a afecțiunilor oncologice la nivel de regiune (reg. de VEST) și dorința noastră de a răspunde pozitiv pacienților care au nevoie de serviciile noastre, ne-a determinat să procedăm la creșterea capacității de diagnosticare și de acordare a tratamentelor oncologice. Proiectul de dezvoltare a Laboratorului de Radioterapie OncoHelp este unul de amploare, iar prin participarea la Timotion 2021 coroborat cu sprijinul comunității, prin sponsorizări directe din partea persoanelor fizice și juridice, vom reuși să creștem numărul de pacienți care vor beneficia de radioterapie, de la 125/zi la 200 de pacienți/zi.” Claudia Perța – Asociația OncoHelp