Asociația Ro100 Timișoara Edu la Timotion 2020

Pornit din dorința unui copil de a scrie povești, proiectul ”Și eu pot să scriu o carte” al Asociației Ro100 Timișoara Edu de la ediția a VI-a Timotion, și-a propus să fie un suport în dezvoltarea limbajului, atenţiei si concentrării, a simţului estetic. Prin încurajarea scrisului, ne-am dorit să contribuim la dezvoltarea imaginaţiei și creativităţii în scop pozitiv și perfecţionarea abilităţilor la elevii din ciclul primar și gimnazial.

În ciuda diferitelor întârzieri provocate de pandemie și de diferite blocaje în cadrul echipei, proiectul a prezentat interes din partea copiilor și părinților în egală măsură. Partea educativă a proiectului nu a stârnit curiozitate, cursurile de scriere creativă organizate atât în format fizic, cât și online prin intermediul Google Classroom neavând succes. În schimb, am fost plăcut surprinși să observăm că există copii care scriu povești, poezii sau pot face ilustrații pe baza textelor. Ei au avut poate cel mai mult nevoie de punerea între două coperți a pasiunii și imaginației pe care le au. Și asta am reușit să facem.

Cu fondurile strânse la Timotion și alte donații individuale, am tipărit un total de 240 de cărți de povești și poezii, scrise de 6 autori, dintre care 5 de gimnaziu și unul de ciclu primar. Ilustrațiile au fost realizate de 2 tineri din ciclul gimnazial. Autorii au primit un număr de 16 cărți împreună cu un set complet pe care să îl ofere școlilor, ilustratorii au primit de asemenea seturi complete. Restul exemplalelor sunt oferite diferitelor unități de învățământ și principalilor susținători ai proiectului.

Mă simt foarte fericită acum când știu că munca și dedicarea pe care am depus-o alături de Alex, pentru a scrie această carte, s-a sfârșit cu bine. Pentru mine a fost o experiență unică, dar cu ajutorul ei am învățat să pretuiesc fiecare carte, indiferent de poveste, de imagini sau de numărul de pagini. Pentru că am simtit cât e de complicat să scrii o carte”. Koc Maris Gabriela (autor ”Primii copii în spațiu”)

Mi-a plăcut mult când am văzut cărțile cu desenele mele în ele și pentru că am contribuit la crearea acestora. Emotia care m-a cuprins e de bucurie pentru că am avut ocazia de a participa în acest proiect.” Fușteac Victor Nicușor (ilustrator)

Cărțile pot fi descărcate de mai jos.