Asociația Verde de Banat la Timotion VII

O nouă ediție Timotion organizată de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura a adus comunității un nou proiect realizat de Asociația Verde de Banat. În 2021, sute de alergători s-au mișcat la Timotion VII sau au donat pentru cel mai verde proiect din oraș ”Respirăm verde. Împădurim culoarul Bega”.

Între lunile septembrie și octombrie, aproximativ 3 hectare de teren, din apropierea pistei de biciclete, care aparține comunei Uivar din județul Timiș, au fost curățate și pregătite pentru o acțiune amplă de plantare, organizată de Asociația Verde de Banat prin proiectul lor de la Timotion ediția a VII-a.

”Respirăm verde. Împădurim culoarul Bega” a fost despre comunitate, verde, arbori, și ideea unui popas cu umbră pentru bicicliști, mare cât o pădure. După curățarea terenului și pregătirea gropilor, peste 850 de voluntari s-au adunat în trei weekend-uri din noiembrie și decembrie, la plantat. Voluntari de toate vârstele au participat cu mult entuziasm, în 13-14 noiembrie, 20-21 noiembrie și 4-5 decembrie, la această campanie verde din apropierea pistei de biciclete, în zona administrativă a comunei Uivar.

Am plantat cu bucurie, am râs, am glumit, am schimbat informații și am legat prietenii. Am servit timp de 6 zile masa în natură, ne-am bucurat de aer curat și am făcut planuri de viitor. Bucuria a fost maximă, fiindcă majoritatea celor prezenți au venit cu copiii. Exemplul cel mai bun a fost D-na Simona Amanar Tabara – multiplă campioană olimpică și mondială, care a venit la plantat împreună cu cei trei copii”. Iosif Martinescu – Asociația Verde de Banat