Asociția Profesorilor de Mindfullness

Proiectul ”Minfulness pentru inimi, prin educație” implementat de Asociația Profesorilor de Mindfulness a însemnat un program de formare, pe parcursul a 6 săptămâni, pentru profesori din mediul de stat. Structura programului a implicat un număr de 20 ore de training, și un alt număr de 20 de ore de practică individuală, pe parcursul acestor săptămâni. Din totalul de 12 profesori selectionati in urma unui proces transparent cu o evaluare a unei comisii formate din 3 membrii, un numar total de 10 profesori au parcurs in intregime acest program, celelalte 2 persoane avand dificultati in a participa la toate sesiunile de curs. Fiecare profesor are un impact asupra unui numar mediu de 30 elevi, drept urmare programul atinge un numar minim mediu de 300 elevi.

Programul de formare a fost bazat pe cursul de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), un program cu recunoaștere internațională, 40 de ani de istoric pe mapamond, peste 30.000 de oameni care l-au parcurs și numeroase cercetări științifice asupra efectelor sale. Este azi cel mai cunoscut, titrat, studiat și bine înțeles program intensiv de Mindfulness, cu aplicabilitate foarte vastă.

Experiența participării la curs este profundă din toate punctele de vedere; te transformi, evoluezi, aprofundezi.” (profesoară participantă)

A fost o experiență de deschidere față de sine și de conștientizare a ceea ce se regăsește în sinele meu. Consider că a fost una din cele mai inspirate decizii ale acestui an, venită la momentul cel mai oportun.” (profesoară participantă)

mindfulness 1

mindfulness 4