Bike Kitchen

bike kitchen timisoara site FCTM

Bike Kitchen Timișoara a reușit să creeze încet-încet o comunitate de bicicliști pasionați și destul de curajoși să încerce să își repare sau să își întrețină singuri bicicleta. Scopul proiectului de a dezvolta atelierul comunitar s-a realizat în măsură de 80% prin achiziția de scule necesare și extrem de utile: de la menghină, perii, șurubelnițe, până la un stand profesionist de centrat roți, prin promovarea atelierului în oraș, dar și prin realizarea a 9 ateliere participative de reparat biciclete cu timișorenii, în perioada iunie-decembrie 2017. Ce nu am putut realiza este participarea la evenimentul european CycloCamp și formalizarea proiectului Bike Kitchen într-o asociație cu statut legal dedicată bicicliștilor, dar asta nu înseamnă că nu vom fi alături de această comunitate iubitoare de biciclete și în 2018.

Ce e vital pentru noi este dedicația mecanicilor-voluntari în a-și împărți timpul, sfaturile dar și de a da spațiu începătorilor să facă treaba cu mâna lor. La fel de importantă este atmosfera de respect și prietenie pe care o cultivăm unii față de alții, față de uneltele cu care lucrăm și față de timpul disponibil. În 2018 ne vom continua misiunea de a organiza 2 ateliere participative pe lună și de a atrage cât mai mult interes pentru șurubărit și meșterit velo și nu numai.

Iubiți-vă și îngrijiți-vă bicicletele, vă vor duce cu plăcere la destinație de fiecare dată, iar pe noi ne găsiți la Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 33 și pe pagina de Facebook.