Cum a fost la Timotion 2021

Ne apropiem de sfârșitul verii deja și ne gândim cu nostalgie la luna iunie, când, în ciuda pandemiei, noi cei de la Fundația Comunitară Timișoara împreună cu prietenii de la Alergotura, am reușit să organizăm o ediție Timotion la fel de energică precum edițiile de dinainte de 2020.

Ajuns la ediția a VII-a, cel mai mare eveniment de alergare și strângere de fonduri din zona de vest a țării, Timotion, a reușit să adune comunitatea de alergători și bicicliști în jurul celor 2 zile intense, cu o energie molipsitoare de generozitate și pasiune pentru sport, pentru mișcare și mers pe bicicletă.

Totul a început sâmbătă dimineața în 5 iunie, când la ora 08.00 alergătorii înscriși la Crosul Visma (5 km), au început să își facă apariția în Parcul Central pentru triaj și pentru încălzirea individuală de dinaintea cursei. La ora 09.00 fluierul dădea startul pentru primii 5 alergători, iar pe la 09.10 deja toți participanții trecuseră de linia de plecare.

Contextul pandemic ne-a făcut să adaptăm evenimentul pentru a nu crea o adunare prea mare de persoane în zona de START și FINISH, motiv pentru care, FINISH-ul la cursa de biciclete s-a dat în ziua de 5 iunie, după-masă. Începând cu ora 12.00, după ce toți alergătorii de la Crosul Visma aveau cursa încheiată, au început să apară bicicliștii. Până la ora 19.00 prin poarta Timotion din Parcul Central sute de bicicliști din toate zonele orașului au trecut FINISH-ul cursei Decathlon – Pedalăm la Timotion.

Duminică dimineața în 6 iunie între orele 09.00 și 09.30, au luat STARTUL alergătorii înscriși la Semimaratonul Flexik (21 km) și Crosul AKWEL (10,5 km), câte 5 persoane deodată pentru a evita aglomerarea, iar începând cu ora 13.00 Parcul a devenit zonă de FINISH pentru sutele de participanți înscriși la Cursa Hamilton ”Alergăm separat, facem bine împreună”.

În 5 și 6 iunie, peste 1600 de oameni care îmbină sportul cu dăruirea, au trecut prin Parcul Central Anton van Scudier, să dea START-ul sau FINISH-ul la Timotion VII.

Împreună cu ei, alături de 382 de campioni, câțiva zeci de sponsori și peste 2500 de donații, la ediția Timotion 2021 am strâns 386.210 RON. O sumă impresionantă care va ajuta cele 11 ONG-uri și proiectele lor de anul acesta să își implinească visul și activitățile propuse: Caietul lui Pișcoțel, Școala la sat, Ajungem mari și motivați, Cursa împotriva cancerului, Micile comori vor să crească mari, Excelența în radioterapie, Teatru surd – la început a fost tăcere, Respirăm verde, împădurim culoarul Bega, UnLoc de cursă lungă, Există viață după abuz și I-READ, I-LEARN.

Fiecare kilometru alergat, fiecare leu donat și fiecare pedalare de bicicletă de la Timotion de anul acesta, este o cărămidă care ajută la clădirea unei comunități prospere, implicate, căreia îi pasă de cei din jur. Fiecare alergător, donator, biciclist și sponsor în parte, este membru în această comunitate și are parte de aprecierea și recunoștința noastră pentru generozitatea și implicarea de care a dat dovadă.

Vă mulțumim prieteni ai Timotion și să ne revedem în număr cât mai mare la ediția a VIII-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *