Caietul lui Pișcoțel la Timotion VII

”Caietul lui Pișcoțel” este proiectul Asociației Copii și Zâne, realizat cu sprijinul donatorilor, alergătorilor și sponsorilor de la Timotion ediția 2021. Sute de alergători, 190 de donații și 18 campioni au făcut posibil ca zeci de copii cu întârzieri în dezvoltare să beneficieze de un caiet educațional special creat pentru ei.

Pișcoțel este alintul fiecărui copil care calcă pragul centrului Copii și Zâne, așadar caietul de activități este dedicat lor. De ce acest caiet? Pentru că este adaptat nevoilor copiilor cu autism și alte tulburări în dezvoltare și este ușor de folosit atât de terapeuți, cât și de părinți sau dascăli, ceea ce înseamnă că mare parte din rețeaua comunitară cu care copilul intră în contact poate contribui la recuperarea și dezvoltarea copilului.

Caietul lui Pișcoțel este editat în 2 volume și conține activități pe mai multe arii de dezvoltare pentru 2 grupe de vârstă, 4-6 ani și 6-8 ani. 30 de copii, beneficiari direcți ai Asociației Copii și Zâne, au primit gratuit pentru acasă câte un set de materiale educaționale, iar alți peste 100 de copii din toată țara au  acces la aceste materiale în format electronic.

”Caietul lui Pișcoțel” pentru copii între 4-6 și 6-8 ani poate fi descărcat GRATUIT de aici.

În urma distribuirii și promovării pe rețelele de socializare a ”Caietului lui Pișcoțel”, am primit o serie de feedback-uri pozitive referitoare la conținutul caietului și mai mult de atât, a ajuns la copii din întreaga țara. Un psiholog clinician din Petroșani care lucrează în cabinet cu copii cu autism sau alte tulburări în dezvoltare, ne-a solicitat trimiterea caietului în format PDF pe e-mail pentru a-l  putea folosi în ședințele cu ei. Un alt psiholog din Timișoara, care de asemenea lucrează cu copii speciali, a distribuit caietul părinților cu care colaborează, iar aceștia au declarat că este foarte util. Ne bucurăm ca prin Caietul lui Pișcoțel am reușit să aducem un pic de bine în viețile copiilor speciali, dar și un sprijin pentru rețeaua comunitară cu care copilul intră în contact.” (Marcela Popa, Psiholog, Co-președinte la Asociația Copii și Zâne)