Cercul de donatori ediția II

Fiecare om pasionat de o idee, oricât de nebunească ar fi – are capacitatea minunată de a-i atrage pe alții în cercul său și de a atrage toate resursele necesare îndeplinirii ei. Ne-am convins pe propria piele de acest lucru la prima ediție a Cercului de donatori și abia așteptăm să descoperim pasiunile care ne vor aduce împreună la cea de-a doua ediție. 

Vă informăm cu bucurie că a doua ediție a Cercului de donatori va avea loc joi, 18 mai, începând cu ora 19, la Ambasada (Strada Anton Seiller nr.2, 300160). 

Mai mult decât atât, la această ediție venim și cu un element de noutate. Începând de acum, Cercul de donatori se va realiza pornind de la o temă propusă de membrii săi. Tema acestei ediții este simplă și peste tot în jurul nostru: MEDIUL RURAL. Am ales această temă datorită faptului că în mediul rural arareori poposesc proiecte relevante vizavi de nevoile comunităților locale, dar în egală măsură captivantă. Și mai rar de atât se găsesc resursele pentru a implementa astfel de proiecte. 

Ei bine, la a doua ediție a Cercului de donatori veți avea ocazia de a descoperi trei astfel de proiecte!

Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat - Asociația REcult

Când eram copii ne jucam făcându-ne cuiburi din paie sau iarbă, construind fortărețe în copaci și cazemate în lanul de grâu. Aveam senzația că am creat o lume magică, că avem un adăpost, că suntem protejați și avem un loc secret, confortabil, în care pot intra doar cei care ne plac. 

Ambasador proiect: Teodora Borghoff

Tinerii dansatori din Cebza - Asociația Ador Copiii

“Dansul frumos se naște din setea de dans. Iar setea de dans cere ca toți să danseze – chiar și cel ce joacă prost – căci altfel nu ar mai fi sete, ci o academie împietrită și spectacol fără semnificație.” (Antoine de Saint-Exupery)

Ambasador proiect: Laura Ciutină

Şcoala de vară de meştereli – Stanciova - Asociația Ecotopia România

Într-un sat cu 350 de locuitori în vestul României, la poalele dealurilor Lipovei, câteva familii de orășeni chitiți pe downshifting, permacultură, sustenabilitate și-au găsit casa și trăiesc alături de sătenii get-beget. Este vorba despre Stanciova, un sat din județul Timiș, care a devenit inspiraţie pentru entuziaştii unei vieţi mai simple. Povestea a început prin anul 1999, odată cu tabăra Ecotopia, care a fost imboldul de a înființa Asociația Ecotopia România.

Ambasador proiect: Cristina Potra-Mureșan