Ceva de Spus

Ceva de Spus 2016

Grupul de autoreprezentanți ”Ceva de Spus” s-a înființat la Timisoara în 2010 şi urmăreşte să atragă atenţia asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora. Termenul “autoreprezentant” se referă la o persoană cu dizabilități care își comunică opinia și își solicită ferm drepturile în comunitate.

Am început proiectul ”Vreau și eu să urc” foarte optimiști și bucuroși, deoarece suma strânsa la Timotion 2016 ne-a depășit cu mult așteptările, motiv pentru care am realizat achiziția rampei mobile la care ulterior a mai trebuit să cumpărăm 4 elemenți pentru a o lungi îndeajuns și pentru 4-5 scări. Este foarte solidă și ușor de manevrat, de înfășurat și de mare folos în oraș atât membrilor Ceva de Spus cât și instituțiilor care o împrumută. Pentru că dorim ca persoanele în scaun rulant să aibă acces cât mai bun la clădirile inaccesibile, împrumutăm rampa gratuit. 

În ceea ce privește întâlnirile cu autoritățile pentru a schimba situația în oraș am fost optimiști văzând tramvaiele noi, accesibile pe care le-am și testat. Deasemenea o mică parte din suma strânsă în cadrul Timotion 2016 a fost folosită pentru a comanda o liză electrică atât de necesară, deoarece Adrian, unul dintre membrii noștri utilizatori de scaun rulant stă la etajul 4 fără lift și de multe ori este nevoit să coboare sau să urce târâș.