Ceva de Spus

Ceva de Spus 2017 min

Ceva de Spus este o asociație a persoanelor cu dizabilități, a autoreprezentanților. Noi ne propunem 3 lucruri importante: să trăim într-o societate accesibilă, toate persoanele cu dizabilități să trăiască în comunitate și nu izolate în instituții rezidențiale, și să schimbăm mentalitatea membrilor comunității. Timotion – Timișoara se mișcă este important pentru noi nu doar din cauza posibilității de a obține finanțare ci mai ales deoarece membrii asociației, cu dizabilități, pot alerga, pot interacționa cu membrii comunității schimbând narativa despre dizabilitate. În general persoanele cu dizabilități sunt privite în cel mai bun caz cu milă, eventual compasiune. Alergând cot la cot cu celelalte persoane din oraș această compasiune se transformă în respect pentru voință și consecvență.

În perioada 15-17 septembrie a avut loc Conferința Națională a autoreprezentanților la Hotel Afrodita, Băile Herculane întorcându-ne de acolo cu un plan foarte bine definit pentru a dezvolta abilitățile pentru o viață independentă a autoreprezentanților. Aceștia au fost implicați atât în organizarea evenimentului cât și în desfășurarea lui. 

În cele 3 zile ale conferinței am vorbit despre rolurile autoreprezentanților și persoanelor de suport, misiunea Ceva de Spus și cum vedem asociația peste 10 ani. Dar cel mai important este că am făcut planuri, atât la nivel organizațional ci și individual. Astfel, fiecare autoreprezentant va avea un plan centrat pe persoană în care vor fi evidențiate abilitățile forte dar și cele care trebuie îmbunătățite.