Crucea Roșie Arad

Proiectului „Creştem eroi care salvează vieţi” al Crucii Roşii, filiala Arad, a avut ca scop formarea tinerilor pentru a putea acorda prim-ajutor în caz de urgenţă.

În cadrul activitaţilor, copiii au fost în tabără la Moneasa, unde în cele 3 zile de activitate au fost prezentate de către formatori de prim-ajutor manevrele de resuscitare, recunoaşterea unei luxaţii, unei fracturi sau entorse cât şi felul de îngrijire a lor. Copiii au fost fascinaţi de exerciţile pe manechine de pregătire, cât şi de cât de uşor poţi salva un om dacă cunoşti unele lucruri de bază legate de prim-ajutor, iar ei au putut exersa aceste lucruri prin simulări. În cele 3 zile de pregătire au fost răsplătiţi şi prin activităţile pregătite de Palatul copiilor.

“Aş vrea să mulţumesc că am putut lua parte la această activitate unde am învăţat lucruri de care am să mă leg toată viaţa şi pe care nu le puteam învăţa în altă parte. După aceste 3 zile mă pot considera un mic asistent şi aş dori ca şi colegii mei să  participe în viitor, am să le arăt eu, oricum, ce am învăţat şi ce se face într-o situaţie de urgenţă. Acum mă pot numi pentru prima dată în viaţă, un erou.” (beneficiar al proiectului)

6227cfbe 742e 4eb9 9a22 b5c906fe01ca