Cum a fost la Timotion 9

A mai trecut un an și încă o ediție memorabilă Timotion. În 28 mai 2023 peste 3200 de oameni au luat startul din Piața Iancu Huniade din Timișoara la cele opt curse de mișcare de anul acesta.

Totul a început în 20 februarie, când am spus START la Cursa Flex Timotion everywhere, pentru toți cei cu sufletul la Timotion dar care nu sunt în Timișoara în ziua evenimentului. S-a alergat pentru comunitate în Germania, Austria, Marea Britanie, Danemarca, Grecia, în Italia, la Cluj, Iași, Oradea, Arad, Cisnădie sau Ictar Budinț.

Fast forward în timp, în 28 mai, la ora 07.30 primii bicicliști se adunau deja pentru încălzirea de la cursa de biciclete RO Bike Valley, o premieră la Timotion. Traseul de 10 km a fost o provocare pe care aproape 300 de bicicliști au îmbrățișat-o fără ezitare. Nimeni nu s-a lăsat speriat de norii care acopereau cerul încă de la primele ore ale dimineții, așa că ziua a continuat cu startul la Semimaratonul Flexik, Crosul Akwel (10,5 km) și Crosul Visma (5 km).

Odată cu sosirea participanților la linia de Finish au apărut și primele raze de soare. Deja la ora 12.00 toată lumea era încălzită, alergătorii de curse lungi se relaxau la sesiunile de ”cool down„ în timp ce aproape 900 de participanți de toate vârstele luau startul pentru Cursa Hamilton (2 km). Susținătorii și voluntarii de pe traseu s-au asigurat că niciun alergător nu rămâne fără aplauze și încurajări. La ora 12.30 a venit și rândul micilor campioni Timotion. 500 de copii entuziaști s-au întrecut la cursa special dedicată lor, Cursa Continental a micilor campioni, și au arătat ce înseamnă să te miști în echipă pentru binele unei comunități, indiferent de vârstă.

Cursa Decathlon distracție pe roți a fost o adevărată bucurie pe un traseu de 2 km. Grupuri de bicicliști mai mici sau mai mari, oameni pe trotinete, în scaun rulant, copii sau bebei în cărucioare, toți au luat startul de la ora 14.00 și au încheiat ediția Timotion de anul acesta cu soarele pe cer și bucuria de a fi împreună.

Fie că vorbim de donații sau sponsorizări, de oameni generoși, alergători curajoși sau companii cu spirit filantropic, la ediția a 9-a Timotion am strâns împreună 406.699 lei pentru cele 12 proiecte care au promis să răspundă unor nevoi importante din comunitatea noastră. Și asta nu e tot, tot în cadrul Timotion, 93 de persoane au răspuns campaniei noastre Punem sângele în mișcare powered by Profi, și au donat sânge pentru cei care au nevoie, la Centrul Regional de Transfuzii din Timișoara, sau la alte centre de transfuzii din țară.

Mulțumim Timișoara! Ne revedem în 2024 la Timotion 10!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *