Cum am petrecut Săptămâna Sportul pentru toți la Timișoara

Patru zile pline evenimente sportive, pe terenuri de sport reabilitate.

Fundația Comunitară Timișoara, alături de Decathlon România au inaugurat în cursul acestei săptămâni 3 facilități sportive îmbunătățite în școli și licee din Timișoara, prin programul de finanțare Sportul pentru toți.  

Cu această ocazie, pe terenurile de sport din cadrul școlilor participante la program, au fost organizate evenimente sportive inedite. Meciuri de baschet și tenis de masă, demonstrații de zumba sau karate, dar și meciuri ale generațiilor, copii versus părinți, elevi versus profesori sau foști elevi versus actuali elevi au fost câteva dintre competițiile inaugurale.

Evenimentele au avut loc la Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara, Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara, Colegiul Național Bănățean și Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara în perioada 11-15 noiembrie 2022. Aceste școli și licee au depus proiecte și au câștigat finanțare prin programul Sportul pentru toți.

Școala Gimnazială nr. 19 TImișoara

În total, au fost refăcute prin program o sală de sport cu covor PVC sportiv, un teren de sport cu gazon sintetic, o pistă de atletism, o pistă de elan și o groapă cu nisip și au fost amplasate o tribună de 90 de locuri, au fost marcate terenuri de baschet, s-au montat 8 coșuri de baschet și 2 mese de ping-pong.

Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Timișoara este de 248.833 lei. De aceste investiții realizate de școli prin Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România vor beneficia peste 5500 de elevi.

Școala GImnazială nr. 2 TImișoara

„Încheiem acum prima ediție Sportul pentru toți la Timișoara, și suntem foarte mândri că am reușit ca patru școli din oraș să beneficieze de o infrastructură sportivă potrivită pentru anul 2022. Primii beneficiarii sunt elevii acestor școli, dar dacă ne gândim și la părinți, profesori, alți elevi care vor veni să practice sport și să participe la competiții, numărul celor care se vor bucura de aceste investiții crește exponențial. Sportul este extrem de important într-o comunitate pentru că unește oamenii, le dă o stare de spirit pozitivă și ajută la sănătate. Noi ne bucurăm că am putut ajuta în acest sens și ne dorim să o facem în continuare”, a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

„Pentru a-i încuraja pe copii să practice sportul, trebuie în primul rând să le oferim o infrastructură sportivă potrivită. Felicit școlile participante care au depus și au câștigat aceste finanțări și îi încurajez pe directorii de școli din tot județul să facă tot posibilul să își asigure infrastructura de care este nevoie, deoarece sportul trebuie să facă parte din viața noastră, a tuturor”, a declarat Flavius Nastor, inspector școlar de educație fizică și sport – Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Despre investiții:

  • Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara: Îmbunătățirea facilităților sportive prin amenajarea unei piste de elan și a unei gropi de nisip pentru sărituri, marcarea a două mini-terenuri de baschet și amplasarea a opt coșuri de baschet, a două mese de ping-pong și de amplasarea unei tribune de 90 de locuri.
  • Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara: Refacerea pardoselii sălii de sport: înlocuirea parchetului deteriorat (din lemn) cu pardoseală adecvată, din covor PVC sportiv. Această reamenajare asigură practicarea activității în condiții de calitate, siguranță, igienă și confort.
  • Colegiul Național Bănățean: Reamenajarea terenului de baschet al școlii cu gazon sintetic. Terenul se află în curtea interioară a scolii și este folosit în comun cu Liceul Teoretic Dositei Obradovici.
  • Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara: Reconstrucția și reamenajarea pistei de atletism prin înlocuirea suprafeței de tartan (470 mp). Investiția este finalizată în proporție de 80%.

Despre programul “Sportul pentru toți”

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Bugetul total al programului este de 200.000 de euro.

Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

Despre Decathlon

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de coechipieri în 2021. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun.

Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta” Fabricat în România.

Despre Fundația Comunitară Timișoara

Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 200 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. 

Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitaratimisoara.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *