”Cursa împotriva cancerului” la Timotion 9

Chiar dacă copiii pacienți se află încă în carantină, chiar dacă condițiile date nu permit livrarea de programe terapeutice direct în mediul spitalicesc, echipa de la Little People România nu a încetat să identifice soluții care să fie adaptate stării lor de sănătate și care să le permită să transmită cel mai important mesaj, cel al solidarității.

Prin proiectul ”Cursa împotriva cancerului” de la Timotion 2023, pe lângă comunitatea din Timișoara, echipa Little People a avut și alte ajutoare de nădejde, cele mai bune ajutoare pentru copii, cei care sunt inspirația și dovada vie a faptului cancerul poate fi învins: Temerarii. Cu ajutorul lor, în cadrul celui mai așteptat eveniment al anului, care reunește zeci de tineri supraviețuitori din toate colțurile țării, au fost realizate 5 videouri terapeutice care îl au ca personaj principal pe Leul Curajos. Cele cinci tematici alese în urma sesiunilor de focus-grup cu tinerii supraviețuitori de cancer abordează importanța mișcării, alimentației sănătoase, hidratării, somnului și al momentelor de relaxare în care ne conectăm cu propriul corp. După ce au fost verificate de echipa de psihologi ai asociației, cele 5 materiale video cu rol terapeutic au fost distribuite micilor pacienți aflați la tratament pe secția din Timișoara, cu ajutorul doamnei psiholog a spitalului. Videourile călăuzesc pacienții din spital în procesul de vindecare.

Descoperă toate celelalte videouri realizate cu ajutorul Timotion, de către Little People România pentru micii pacienți oncologici, AICI.

Între 4 și 8 septembrie 2023, Maramureș a găzduit un total de 70 de tineri supraviețuitori de cancer reuniți în cadrul Taberei de Vară care le-a pus la dispoziție seminarii educative, ateliere creative, activități recreative care promovează importanța unui stil de viață sănătos. Tematica acestei ediții a avut drept scop încurajarea pacienților de a îmbrățișa un stil de viață sănătos, echilibrat, de a înțelege profund importanța sănătății mintale, de a descoperi elementele importante despre nutriție și hrană sănătoasă, care ulterior să constituie baze puternice pentru dezvoltarea unui stil de viață armonios. Timotion nu este doar unic susținător al activităților terapeutice destinate copiilor din Timișoara, ci și un important contribuitor al sesiunilor educative pentru supraviețuitorii de cancer în cadrul Taberei de Vară. Practic, susținerea primită este resimțiță de la diagnostic și până la finalizarea tratamentului. 10% din numărul total de participanți ai taberei provin chiar din Zona Timișului, care de-a lungul anilor au fost tratați pe secția de oncopediatrie a Spitalului Louis Țurcanu.