Cursa împotriva cancerului la Timotion 2022

Pentru cei 30 de micuți aflați în secția de oncologie pediatrică a spitalului Louis Țurcanu, salonul de spital a devenit noul acasă departe de „casă”, iar intervențiile individuale au fost singura modalitate prin care am putut continua să le oferim sprijin psihologic, fără a fi prezenți în salon cu ei. Cu fondurile strânse în 2022 la Timotion ediția a VIII-a, timp de 7 luni, specialiștii Little People au gândit cele mai creative activități ca să facă zilele petrecute în spital mai plăcute pentru copiii a căror zâmbet a fost umbrit de o boală mult prea crudă. Așa a apărut un nou instrument terapeutic, care să poată contura „călătoria” copiilor și adolescenților afectați de cancer de la aflarea diagnosticului până la finalizarea tratamentului, când în sfârșit pot spune „Am învins!”. Echipa Little People a realizat și distribuit seturi de materiale pentru diferite activități, care timp de 5 zile pe săptămână, pentru 7 luni, au fost parte din viața micilor pacienți bolnavi de cancer din Timișoara.

A doua componentă importantă realizată cu sprijinul comunității Timotion a fost organizarea taberei Temerarii pentru tinerii supraviețuitori de cancer. După o pauză de 2 ani din cauza pandemiei, această comunitate s-a reunit, fiin acel loc sigur unde supraviețuitorii se simt ascultați, în care știu că experiențele lor sunt validate, iar vocea lor auzită. Timp de o săptămână, 100 de tineri învingători din toață țara, inclusiv Timișoara, au îmbrățișat un stil de viață sănătos, echilibrat, și au luat parte la discuții despre nutriție și strânsa legătură dintre sănătatea fizică și cea mintală, pentru a-i ghida în noua etapă a vieții lor, după cancer.

Dacă mă simt vreodată melancolică, singură, îngândurată, știu că de acum am găsit un loc în care mă voi simți acasă, în familia Temerarii. Experiența de anul acesta ca team-leader în tabără, mi-a oferit oportunitatea de a înțelege mai bine termenul de “oameni uniți”. Am experimentat împreună stări, emoții, adrenalina, teamă și cel mai important: curajul. Am fost înconjurată doar de oameni cu suflet cald, alături de care am râs si am creat momente unice pe care le-am înrămat in suflet! Îmi doresc ca ceea ce noi, Temerarii, am realizat, să continue si să bucure sufletul tuturor. Vă iubesc, FAMILIE!” – Andrea Ignat, supraviețuitoare de cancer, lider în Tabără Temerarii 2022