Donează 3,5% din impozitul pe venit

Despre campania 3,5% (ex 2%)

Prevederea 3,5% se adresează persoanelor fizice care realizează venituri provenind din salarii sau alte surse și pentru care se plătește impozit pe venit. Practic, din impozitul pe venit pe care l-ai plătit deja statului pentru anul trecut, poți alege să direcționezi o parte către Fundația Comunitară Timișoara, care derulează proiecte pentru dezvoltarea comunității timișorene. Atenție, aceasta nu este o sumă pe care o plătești în plus, ci doar comunici statului modul în care vrei să fie cheltuită o parte din impozitul tău.

Prin adoptarea  legii nr. 30/2019, s-a decis că se pot direcționa 3,5% din impozitul pe venit către toate entităţile nonprofit şi unitățile de cult, indiferent dacă sunt sau nu furnizori de servicii sociale. Mai mult decât atât, poți alege să ne ajuți cu 3,5% nu doar pentru un an, ci pentru doi. E nevoie doar să bifezi în căsuța corespunzătoare.

Poți descărca formularul și instrucțiunile de completare aici sau poți completa formularul pe site-ul redirecționează.ro.

În 2022, termenul limită de depunere a formularului este 25 mai.

Ce trebuie să faci ca angajat:

Completează formularul pe redirecționează.ro sau descarcă-l de pe site-ul nostru (link aici), completează-l cu datele personale, semnează-l și menționează data, la finalul formularului.

Pentru a depune declarația ai la dispoziție 2 variante:

  1. O poți trimite personal prin poștă către administrația financiară
  2. O depui personal la administrația financiară. *În contextul pandemiei de coronavirus, se pot depune și copii scanate ale formularului, prin intermediul spațiului Virtual ANAF.
  3. Ne-o transmiți și o depunem în locul tău, pe bază de borderou. *În contextul pandemiei de coronavirus, se pot depune și copii scanate ale formularului.

De ce este prevederea 3,5% importantă pentru angajatori?

  • Prevederea le permite contribuabililor persoane fizice să direcționeze până la 3,5% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație).
  • Poate contribui la un climat fiscal mai transparent, la păstrarea fondurilor de la contribuabili pe plan local și la rezolvarea unor probleme sociale locale. Se contribuie astfel la un climat social și economic mai bun pe plan local, ceea ce are un efect pozitiv asupra angajaților unei firme și deci asupra productivității lor.
  • Firma care își încurajează angajații să direcționeze 3,5% din impozitul lor este o firmă responsabilă social, demonstrând că nu îi este indiferent ce se petrece în jurul său.

Mulțumim pentru sprijin!