Donează echipamente IT pentru educația online

Fie că ai un laptop, un PC sau componente din el, o tabletă sau chiar un telefon smart pe care nu le mai folosești, orice aparatură tehnologică în stare bună de funcționare este bine-venită pentru copiii fără acces la educația online.

Din informațiile primite de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș am aflat că peste 6000 de copii din județ nu au acces la educația online. De aceea echipa Științescu Timișoara împreună cu EducaTM au venit cu o soluție pentru primii 258 de copii de clasa a 8-a elevi din județul Timiș care au de pregătit participarea la examenul de capacitate – o colectă de echipamente: smartphone-uri, tablete, laptopuri, desktop-uri dar și periferice (display-uri, tastaturi, mouse-uri).

Pentru campania de strângere de echipamente pentru copiii fără acces la educația online poți contribui și tu, astfel:

1. Dacă tu și prietenii tăi puteți dona echipamente, completează acest formular și un voluntar EducaTM va veni să le ridice.

2. Dacă reprezinți o companie care dorește să se implice prin donarea mai multor echipamente, scrie-ne pe adresa fundatiacomunitaratm@gmail.com

3. Pentru donații în bani, necesari completării / reparării echipamentelor colectate și/sau abonamente la net, poți dona în Fondul Solidari în fața COVID-19 de pe platforma Timotion, prin SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIS, sau direct in contul Fundației Comunitare Timișoara deschis la BCR Timișoara: RO28RNCB0255151022940001 (cu mențiunea ”pentru educația online”).

nevoi Timisoara
situatie Timis

EducaTM este o inițiativă de colectare și redistribuire de echipamente IT care vor facilita accesul la educația online pentru copiii din mediile familiale defavorizate din Timiș. Voluntarii EducaTM au colectat deja o serie de echipamente pe care le pregătesc pentru a fi date în folosință copiilor fără acces la tehnologia necesară urmării orelor de clasă online. Laptopurile strânse din comunitate au parte de instalarea softului Ubuntu Mint și vor ajunge în zilele următoare la o parte din copiii de clasa a 8-a din Timiș care nu au încă acces la educație online. Echipamentele primite de echipa EducaTM sunt sterilizare și împachetate, apoi duse la copiii care au nevoie de ele și care au parte de un mic training pentru a le putea folosi.

Științescu Timișoara este un program de finanțare pentru proiecte educative în domeniile STE@M (științe, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică). Științescu finanţează şi sprijină proiecte care își propun să cultive pasiunea elevilor cu vârste cuprinse între 7-18 ani pentru domeniile STE@M.

Nu uita, orice donație contează! Îți mulțumim că ești alături de copiii din comunitate!

Donațiile de pot face în fondul SOLIDARI ÎN FAȚA COVID 19 de pe platforma TIMOTION direct în contul deschis la BCR Timișoara RO28RNCB0255151022940001cu mențiunea pentru educația online SMS 2 EUR la 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *