Donează pentru copiii fără acces la educația on-line

Odată cu mutarea orelor de clasă în mediul online ne-am dat seama că sunt atât de mulți copii fără o tehnologie care să le permită accesul la noul stil de educație. Cu ei ce facem? Răspunsul din comunitate a venit firesc. Îi sprijinim!

Criza națională provocată de noul coronavirus ne-a adus față în față cu o situație extrem de neplăcută și pentru care nu eram pregătiți nicicare… educația se mută online. Însă odată cu noua modificare, așa ca în orice situație nouă, există oameni pregătiți și oameni nepregătiți pentru adaptare. Cei nepregătiți sunt sutele, chiar miile de copii din județul Timiș și din țară care nu doar că nu au un PC, o tabletă sau un telefon deștept, dar nici măcar nu au văzut vreodată în viața lor așa ceva. Așadar ei nu vor mai putea beneficia de educație dacă nu intervenim cât mai rapid.

După ce ne-am consultat cu mai mulți actori locali din mediul privat, de stat și ONG, am hotărât ca în perioada următoare să orientăm fondurile strânse pe platforma Timotion către achiziția de tablete, telefoane smart sau PC-uri, toate dotate cu internet (WiFi sau prin calbu) Acordăm cu prioritate echipamente celor care se pregătesc zilele acestea pentru examenele din iunie.

Dar pentru ca toate acestea să se întâmple, AVEM NEVOIE ȘI DE TINE!

DONEAZĂ ȘI TU pentru O TABLETĂ sau UN TELEFON SMART care va ajunge la un copil care nu are posibilitatea unui astfel de privilegiu.

Sprijină cu orice sumă achiziția de tehnologie, astfel încât tot mai mulți copii să aibă acces la educația on-line.

Donațiile de pot face în fondul SOLIDARI ÎN FAȚA COVID-19 de pe platforma TIMOTION,

prin SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIS,

sau direct în contul Fundației Comunitare Timișoara deschis la BCR Timișoara: RO28RNCB0255151022940001

(cu mențiunea ”pentru educația online”)

 258 de copii de clasa a VIII-a din județul Timiș nu au acces la tehnologia necesară continuării educației în mediul online, iar primul lor examen important din viață va avea loc în 15 iunie. Astfel ne-a transmis Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu care am fost în dialog şi cu care colaborăm. Achizițiile vor fi direcționate către ONG-urile partenere sau școlile din fiecare localitate, care cunosc cazurile copiilor din comunitate, și care vor gestiona și monitoriza folosirea aparaturii primite.

Fii alături de noi și de această dată și hai să arătăm împreună cât de mare este puterea comunității!

*Vă reamintim că 276.000 lei, respectiv 95% din fondul colectat pe platforma Timotion pâna în prezent, a fost folosit pentru echipamente necesare medicilor din linia 1 în lupta împotriva COVID19 și sprijinirea a sute de familii și grupuri vulnerabile în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *