Ecostuff România

rsz possibilitree 2017

PossibiliTREE este un proiect prin care EcoStuff România oferă alternative creative și demonstrează că bradul de Crăciun tăiat din pădure poate fi cu ușurință înlocuit fie de unul deja plantat, fie de unul creativ, construit din materiale neconvenționale și recuperate de către diverși artiști locali sau ong-uri. Astfel vom avea în fiecare an ceva nou, asigurând diversitatea necesară unui oraș câstigător al titlului de Capitală Europeană a Culturii. În acest mod, aliniem Timișoara în rândul orașelor europene care au renunțat la tăierea bradului de Crăciun din centrul orașului, în favoarea unuia sustenabil, creativ și inovator, un pom de Crăciun al întregii comunități.

Zeci de mii de oameni au trecut prin “Pădurea de brazi din Libertății” în luna Decembrie și au apreciat munca depusă de voluntari, alte sute de mii de oameni urmărind evoluția proiectului online. Au fost construiți 9 brazi din diferite materiale recuperate de la timișoreni – doze de aluminiu, cauciucuri, pahare de unică folosință, cd-uri, capace metalice de suc și bere, roți de bicicletă, carton, pungi de unică folosință și “junk” – diverse obiecte. Cel mai înalt a avut 12 metri, ceilalți având înălțimea de 3.5 metri.

PossibiliTREE a însemnat:

  • cel puțin 166 de voluntari (trecuți “pe caiet”) depășind 2100 de ore de voluntariat în 3 luni
  • concursul de colectare a dozelor de aluminiu în școli, care s-a vrut un concurs local, s-a transformat într-unul național (cu școli participante din Arges, Dolj, Hunedoara, Iași, Timiș, Tulcea, Vrancea), câștigătoare fiind o școală din Tulcea.

  • prin atelierele desfășurate în perioada proiectului precum și campania – ora de voluntariat în cadru companiilor multinaționale din Timișoara considerăm că am reușit să convingem participanții de importanța recuperării resurselor și necesitatea reciclării.