FACEM – o comunitate pentru educație

În România rata copiilor și tinerilor care au părăsit timpuriu școala este extrem de ridicată conform datelor oficiale: 15,6% în 2020; 15,3% în 2021. În 2022, ponderea tinerilor români care au părăsit devreme sistemul de educaţie şi formare a fost de 16%. Media Uniunii Europene a fost de 10%. Astfel, România este pe primul loc în Uniunea Europeană după rata abandonului şcolar. Concret, dintr-o clasă de 30 de elevi care pornesc în clasa pregătitoare, doar 25 vor termina și liceul, ceilalți 5 dintre ei renunțând pe parcurs. Se estimează că în realitate rata abandonului școlar este mai mare, iar cel mai mare risc este în mediul rural.

Prin programul de finanțare FACEM. O comunitate pentru educație, oferim fonduri ONG-urilor și unităților de învățământ care propun proiecte și activități de îmbunătățire a mediului educațional din județul Timiș. Dorim să creștem calitatea educației prin prevenirea și reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea performanțelor școlare, reducerea analfabetismului, inclusiv funcțional, transformarea spațiilor de învățare în spații primitoare și prietenoase.

Fondul FACEM este oferit de HAMILTON Central Europe și gestionat de Fundația Comunitară Timișoara.

Multe informații despre PRIMA EDIȚIE a Fondului FACEM, modalitatea de aplicare și fondurile disponibile, se găsesc în GHIDUL APLICANTULUI EDIȚIA I