Finanțare pentru proiectele de științe și tehnologie

La începutul lui februarie s-a dat STARTUL înscrierii de proiecte pentru programul Științescu ediția 2020, unde orice echipă pasionată de științe și tehnologie poate depune proiectul în perioada 03 – 23 februarie 2020.

Științescu primește propuneri de proiecte din diverse domenii precum meteorologie, seismologie, astronomie, inginerie, arte digitale, fizică, chimie, matematică care se intersecteaza, de la organizații non-guvernamentale (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii), grupuri de inițiativă formate din profesioniști pasionați, profesori, învățători, părinți și/sau tineri și școli de stat și școli private acreditate, din județul Timiș. Și nu oricum. Ghidul de finanțare, grila de evaluare, formularul de propunere proiect și formularul de buget pot fi accesate și descărcate de pe site-ul programului:  https://timisoara.stiintescu.ro/.

La ediția Științescu 2019 au fost finanțate 14 proiecte cu suma totală de 142.000 lei, au fost 5000+ copii și tineri și peste 120 de mentori implicați.

Scopul programului Științescu este de a cultiva pasiunea copiilor și tinerilor pentru științe, prin generarea unor oportunități de învățare practică, conectate tendințelor actuale, într-un context motivant, oferind, totodată, cadrul potrivit de implicare în educație a diverși actori din comunitate: companii, organizații, școli, elevi, părinți, profesori și profesioniști pasionați.

Stiintescu 2019

Programul este implementat la Timișoara de Fundatia Comunitara Timisoara și susținut, la nivel național, de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR. FInanțatorii fondului Științescu Timișoara 2019 au fost Romanian-American Foundation, finanțator strategic național, Hamilton Central Europe, finanțator strategic local, de la înființarea fondului în Timișoara (2018) și HELLA și grupul LASTING, finanțatori locali ai ediției 2019.

Echipa Fundației Comunitare Timișoara stă la dispoziția celor interesați de program prin colegele noastre Simona Fiț – 0744.781.792 și Daniela Chesaru – 0770.101.707, și la adresa de e-mail fundatiacomunitaratm@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *