Fondul Ecotopia

Fondul Ecotopia din 2020, în valoare de 28.000 lei, este un fond prin care fondatorii au dorit să sprijine trei inițiative din comunitate și au identificat 3 ONG-uri cu a căror misiune s-au identificat în perioada pandemiei de coronavirus Sars Cov2:

  1. Asociația Acasă în Banat care a intervenit cu sprijin de materiale de construcții și muncă voluntară în reabilitarea și reconstruirea a două case din Murani și Foieni pentru două familii cazuri sociale deosebite și au implementat cu succes proiectul Collor the Village în satul Racovița prin care s-au realizat mici intervenții pentru îmbunătățirea condiților de locuit în interior pentru bătrânii abandonați sau cu venituri mici.
  2. Fundația Timișoara89 a oferit sprijin persoanelor fără adăpost în perioada pandemiei prin acordarea de asistență medicală, produse de igienă, medicamente, analize medicale.
  3. Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare a intervenit în acreditarea la ANC a unui curs de formare privind antreprenoriatul social (antreprenor în economia socială) în vederea desfășurării de cursuri pentru beneficiarii asociației.