ERA ZERO. Zero Accidente. Zero Emisii

Ne dorim să facem ceva pentru a avea un oraș mai sigur pentru copii, pentru bicicliști și pietoni, un oraș care să fie mai curat, fără poluare. Iar schimbarea poate începe cu noi. Am lansat fondul Era Zero. Zero Accidente. Zero Emisii ca să găsim împreună soluții pentru două probleme principale: siguranța în trafic și poluarea cauzată de traficul rutier.

Programul de finanțare ERA ZERO. Zero Accidente. Zero Emisii lansat de Fundația Comunitară Timișoara în parteneriat cu ZF Group în decembrie 2021 are drept scop identificarea provocărilor locale generate de mobilitatea urbană și găsirea de soluții pe două teme principale: siguranța în trafic și poluarea cauzată de traficul rutier în zonele urbane.

În cadrul ediției 2022 au fost finanțate proiectele:

  • Sistem inteligent de avertizare a șoferilor la trecerile de pietoni nesemaforizate – Blume Technologies

COMUNICAT DE PRESĂ 9.02.2022: Un sistem inteligent de avertizare a șoferilor la trecerile de pietoni nesemaforizate a fost pus în funcțiune în premieră, lângă Timișoara – în comuna Dumbrăvița

  • Verde pentru copii – echipă pluridisciplinară
  • Shakespeare for safety – echipă pluridisciplinară

Fondul Era Zero. Zero Accidente. Zero Emisii este dezvoltat de către Fundația Comunitară Timișoara cu sprijinul ZF Group.

Fondul se adresează grupurilor de inițiativă formate din studenți, specialiștilor din domenii diverse care, au putut aplica în echipe interdisciplinare pentru dezvoltarea de proiecte care generează soluții pentru comunitatea timișoreană.

Sunt încurajate echipe pluridisciplinare, inter-sectoriale (organizații, administrație publică, companii), multigeneraționale (tineri absolvenți și profesioniști, împreună cu mentori și profesioniști cu experiență) care să propună și să testeze soluţii inovative pentru problemele de mobilitate și de mediu ale Timișoarei.

Se caută soluții care să sprijine mobilitatea urbană și să diminueze problemele care apar în traficul rutier: circulație blocată, poluarea, aglomerația, parcări neadecvate, dar și să încurajeze educația sau soluții pentru transportul public.

Click AICI pentru ghidul de aplicare al ediției din 2022.