Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

Te-ai gândit cât de frumos poate fi în fața blocului dacă fiecare ar planta o floare? Sau cât de ușor s-ar schimba holul trist al școlii dacă fiecare părinte ar colora un metru? Vino cu ideea ta și te sprijinim financiar și cu resurse ca să devină un fapt de fond în comunitate.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” este un program coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin rețeaua fundațiilor comunitare.

În plan local, programul este coordonat de Fundația Comunitară Timişoara (FCTM) și dispune de 245.000 lei, oferiți de către Lidl România pentru granturi care pot fi obținute pe bază de concurs. 

Detalii despre programul de finanțare se pot accesa pe www.fondulpentruunviitormaibun.ro, pe www.fctm.rope pagina de Facebook națională și pe cea locală a programului.

Fiecare fundație oferă finanțări de 50.000 Euro în comunitate și mentorat pentru cele mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Inițiativele sunt selectate de un juriu neutru și avizat, stabilit local.

Inițiatorii proiectelor, împreună cu echipele lor, aduc schimbările pe care administrația locală și comunitatea le semnalează ca fiind prioritare și relevante.

Despre ediţiile trecute ale programului, gestionate la Timişoara şi Lugoj de către Fundaţia Comunitară Timişoara puteţi afla mai multe de pe site-ul de Fond şi de pe pagina de Facebook: Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timiş.

Mai jos găsiţi un rezumat al rapoartelor de activitate şi câteva informaţii despre proiectele finalizate deja.