Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

APEL DESCHIS DE PROIECTE: 15 iunie – 15 iulie 2022

Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România dau startul la programul național de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” în 5 orașe din țară, printre care și Timişoara. Aflat la ediția a IV-a, programul național oferă finanțări nerambursabile în valoare totală de peste 1.225.000 de lei și mentorare celor mai bune soluții la provocări de mediu și educație.

În plan local, programul este coordonat de Fundația Comunitară Timişoara (FCTM) și dispune de 245.000 lei, oferiți de către Lidl România pentru granturi care pot fi obținute pe bază de concurs.  Pot aplica grupuri de inițiativă aflate la prima finanţare din partea FCTM şi ONG-uri, în perioada 15 iunie – 15 iulie 2022. Valoarea unei finanțări este de minim 15.000 RON și maxim 75.000 RON

Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare se pot accesa pe www.fondulpentruunviitormaibun.ro, pe www.fctm.ro și pagina de Facebook națională și pe cea locală a programului.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” este un program coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin rețeaua fundațiilor comunitare.

Fiecare fundație oferă finanțări de 50.000 Euro în comunitate și mentorat pentru cele mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Inițiativele sunt selectate de un juriu neutru și avizat, stabilit local.

Inițiatorii proiectelor, împreună cu echipele lor, aduc schimbările pe care administrația locală și comunitatea le semnalează ca fiind prioritare și relevante.

Despre ediţiile trecute ale programului, gestionate la Timişoara şi Lugoj de către Fundaţia Comunitară Timişoara puteţi afla mai multe de pe site-ul de Fond şi de pe pagina de Facebook: Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timiş.

Mai jos câteva informaţii despre proiectele finalizate deja la Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun @ Lugoj