For Help

Ne croim viitorul 17

În prima fază a proiectului ”Ne croim viitorul” 8 fete din centrul For Help cu vârste cuprinse între 12 ‐ 19 ani, provenite din familii dezavantajate social care prezintă risc de abandon școlar/familial, și-au insusit și dezvoltat competențele teoretice și practice în arta croitoriei și cusutului. După multe ore de practică și exersarea noii învățături dobândite, în a doua fază a proiectului fetele au învățat să‐și confecționeze singure haine și diverse articole de uz casnic (sacoșe, lenjerie de pat, fuste, maieuri, etc.)

De-a lungul timpului motivația a fost cu atât mai mare cu cât, pe parcursul proiectului, fetele și-au arătat bucuria și au avut o atitudine pozitivă față de meseria de croitor. În plus tinerele participante și-au dezvoltat spiritul de lucru în echipă, atenția și concentrarea, dar și alte abilități utile în activitățile zilnice. 

Printre activități realizare în proiectul ”Ne croim viitorul” se numără: achiziționarea a 3 mașini de cusut și a materialelor de lucru, folosirea ustensilelor de croitorie, prezentarea modelelor de cusătură, folosirea tiparelor de hârtie și-a fierului de călcat, și altele. 

Proiectul s-a finalizat cu o expoziție cu vânzare la o companie din Timișoara, unde, în urma vânzării obiectelor confecționate prin proiectul ”Ne croim viitorul”, s-a strans suma de 1.326 lei. Banii vor fi folosiți pentru organizarea unei tabere de vară în cursul lunii iulie 2018, de care vor beneficia 25 de copii din familii defavorizate social. În cadrul activităților din tabără se va face și premierea fetelor participante în proiect.

Eu sunt Ana, am 14 ani și am pus mâna pe o mașină de cusut pentru prima dată la Centrul For Help. Am încercat să cos un tiv, nu am reușit din prima, dar până la urmă am învățat cum să folosesc mașina și mi-am făcut un maieu, două perne pentru mine și fratele meu, o rochiță și chiar o lenjerie de pat. Când voi fi mare aș vrea să-mi deschid propriul meu atelier de croitorie.