Grădinescu Timișoara – final de sezon

Grădina noastră urbană – Grădinescu Timișoara-Greenfeel – a ajuns la final de sezon și te invită la o zi de plantat, sâmbătă în 7 decembrie 2019 de la ora 10.00.

Începând cu 2019 Fundația Comunitară Timișoara implementează proiectul Grădinescu Timișoara – GreenFeel, care îşi propune să creeze o comunitate în jurul activităţilor de grădinărit urban, pe un teren din zona Ronaţ. Mai pe înțelesul tuturor, avem o grădină urbană în Timișoara împărțită pe parcele, pe care vă așteptăm să o plantăm și creștem împreună, în cadrul unor activități organizate sau individual de către cei interesați și dornici să lucreze pământul și să-i culeagă roadele.

De-a lungul lui 2019 ne-am propus să construim o comunitate interesată de grădinăritul urban. Am creat grădini suspendate, am făcut picnicuri în care am discutat despre beneficiile cultivării hranei în mediul urban, am strâns fânul, am construit un pavilion şi o agora a grădinarilor, ne-am bucurat de un aer mai curat şi am redescoperit cum e să visezi la un oraş mai verde şi mai primitor.

Gradinescu 2019 1res
Gradinescu 2019 3res

La final de sezon, pe ultima sută de metri, ne reîntâlnim la grădinile comunitare urbane pentru o sesiune de plantare. Forest garden (food) face referire la producţia de hrană în sistem/ ecosistem agroforestier, care include arbori, pomi fructiferi, arbuşti de tot felul şi vegetaţie erbacee. Include mai multe straturi de producţie, ceea ce aduce mari beneficii biodiversităţii locale. Despre toate acestea vom avea ocazia să povestim sâmbătă, în 7 decembrie între orele 10.00 și 17.00.

Așteptăm iubitorii de grădinărit ”înarmați” cu mănuși de lucru și voie bună la evenimentul Forest food – plantăm livezi pentru hrana noastră, în zona Ronaț pe strada Pastorilor nr. 20, la ”sediul” Grădinescu Timișoara – GreenFeel. Pentru o mai bună organizare vă rugăm să completaţi acest  de participare.

Grădinescu e un model de regenerare urbană ce exemplifică cum sisteme de permacultură, educaţie, economie circulară, energie şi hrană se pot îmbina creativ într-o reţea de grădini urbane, care să aducă un plus de energie şi vitalitate în viețile orășenilor.”

Gradinescu 2019 4res
Gradinescu 2019 5res

Grădinescu Timişoara – GreenFeel este beneficiar al Programului de Finanțare Creştem Grădinescu, coordonat de către Institutul de Cercetare în Permacultură din România și sponsorizat de Kaufland România. Fundatia Comunitara Timisoara coordonează proiectul alături de partenerii săi: Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritoriala VestTERRApia şi Alergotura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *