Hai și tu la Pop-up Științescu

Pop-Up Științescu propune un spațiu comun de întâlnire și interacțiune pentru proiectele lui Științescu, pe care vă invităm, cu mic cu mare, să-l explorați. Copiii și mentorii Științescu vor aduce împreună lucrări, obiecte și experimente realizate în ediția 2019.

Sâmbătă în 30 noiembrie 2019 între orele 11.00 și 15.00 va avea loc la Casa Tineretului evenimentul Pop-up Științescu, locul în care toate proiectele finanțate în ediția Științescu Timișoara 2019 vor prezenta, în fața publicului mai mic sau mai mare, activitățile educative din domeniul STE@M (știință, tehnologie, inginerie, arte digitale, matematică) pe care le-au desfășurat.

La Pop-up Științescu veți intra într-un spațiu pe cât de variat pe atât de captivant, în care RoSe robotul senzorial ne propune să reflectăm asupra relației noastre cu tehnologia, Plastelier ne aduce în atenție concepte ale unui viitor mai sustenabil, iar tineri preocupați de inventică ne arată până unde au ajuns cu testarea ideilor lor. Tot cu gândul la viitor ne vom împrieteni cu roboți Lego și VexIQ, vom analiza o machetă de automobil cu pile de combustie cu hidrogen și vom înțelege sistemul de print 3D.

La fenomenele din jur vom reflecta cu ajutorul experimentelor chimice cu substanțe uzuale, a măsurătorilor și observațiilor în natură și a seturilor interactive privind fenomene fizice. Spectaculoasă va fi și testarea prototipului mașinii pe benzină, dar și a unui kart ”motorizat” de elevi. Noi ferestre ale curiozității ne vor deschide super-eroii literaturii științelor, iar machetele de telescoape și sistem solar ne vor deschide universul. În tot acest mix de experiențe și perspective IntonalOrchestra ne va concerta folosind țiuitoare electronice și sintetizatoare.

Vă așteptăm cu convingerea că noi idei, prietenii și călătorii în lumea științelor se vor naște la Pop-Up Științescu.

Proiectele finanțate la ediția Științescu 2019 sunt: sTeam LEGO, Do astronomy yourself!, RoboFiz, Plastelier, Timișoara Science Festival, Digital Sensitivity, ScienceHub, Noi ȘTE@M, Perpetuum-Mobile, Teen Makerspace, Clubul de științe de la Slavici, AUTO – școala proiectelor lui Științescu, Intonal Orchestra, Mini muzeul D.I.V.E.

Științescu este un program de finanțare dedicat proiectelor educative în domeniile STE@M. Proiectele sale n-ar fi posibile fără contribuția semnificativă la Timișoara a:
– Romanian-American Foundation finanțator strategic național
– Hamilton Central Europe, finanțator strategic local, pentru ambele ediții, 2018 și 2019
– HELLA, grupul LASTING și Frontier Smart Technologies Timisoara, finanțatori locali ai ediției 2019.

Programul este implementat la Timișoara de Fundatia Comunitara Timisoara și susținut la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *