[INTERVIU] despre comunitate

Dacă ideea de comunitate ar purta un nume, pentru mine acel nume ar fi ÎMPREUNĂ.” (Oana Petrescu, Coordonator Programe la Fundația Comunitară Timișoara)

 Ce este pentru tine ”comunitatea”?

Dacă ideea de comunitate ar purta un nume, pentru mine acel nume ar fi ÎMPREUNĂ.

Într-o zi geroasă de iarnă, ÎMPREUNĂ am ieșit afară din case, ne-am înarmat cu lopeți și căciuli groase și am îndepărtat zăpada de pe aleile pietonale. Frigul iernii încerca din răsputeri să ne trimită în case, dar eram ÎMPREUNĂ și asta ne făcea să ne simțim deja ca acasă. Munca s-a finalizat repede și frumos, după care ne-am întors fiecare în bârlogul său.


În primăvara aceluiași an s-a dat sfoară în oraș că se întâmplă o alergare mare. Mii de oameni erau așteptați să se adune pentru că doar ÎMPREUNĂ vor putea să pună mână de mână de-o chetă mare de bani pentru persoane care aveau nevoi multiple pentru supraviețuire. Bucuria a fost peste măsură când ÎMPREUNĂ am reușit să strângem niște parale frumușele care au fost donate celor nevoiași. Alergarea ne-a lăsat cu limbile scoase de-un metru, dar a meritat.

A venit vara și vremea să ne vedem din nou ÎMPREUNĂ să punem umărul la o acțiune comună, așa că am format un grup mare de mentori și ÎMPREUNĂ am adus puțină știință interactivă copiilor de la școala din cartier.

Toamna ne-a găsit tot ÎMPREUNĂ la măturat frunzele uscate de pe aleile pietonale, că doar vine iarna și…

Cum arată comunitatea Timișoara?

Timișoara încă nu se prezintă ca o comunitate, ci mai degrabă ca un conglomerat de indivizi, adesea interesați strict de bucățica lor de ”curte”. Pe alocuri se pot observa mici comunități mai active (de cartier, de prieteni, de colegi, de pasionați cu pasiuni comune) care împreună reușesc să mobilizeze lucruri, acțiuni, fapte de bine și chiar și pe alții.

Citește interviul complet pe site-ul Federației Fundațiilor Comunitare din România (FFCR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *