Învățăm cu pictograme

Invatam cu pictograme 2017

Proiectul Joacă‐te cu mine, fii prietenul meu! a fost derulat în perioada septembrie – decembrie 2017 și a constat în: grupuri de joc și socializare gratuite, dotarea spațiului cu materiale educaționale noi, workshopuri pentru cadre didactice sau terapeuți, trei petreceri tematice, un eveniment de informare și conștientizare. 

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost: 14 copii diagnosticați cu autism (sau cu diagnostice asociate: sindrom Down, hiperkinezie, retard in achiziții), cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani și familiile acestora.

Beneficiarii indirecți: voluntarii, cadrele didactice, terapeuții sau specialiștii prezenți la workshopuri, comunitatea locală.

Proiectul a fost implementat în mod plăcut, fără a provoca anxietate sau frustrare beneficiarilor, activitățile de grup având caracter educativ și recreativ.

Proiectul s-a derulat in perioada 15 septembrie-15 decembrie 2017 si a cuprins mai multe etape: 

În luna septembrie, beneficiarii proiectului Joaca-te cu mine, fii prietenul meu! au participat la diverse activități recreative, derulate săptămânal: pictură, joc de rol și joc simbolic, dans, jocuri muzicale, prepararea unui suc, simularea unor situații reale precum mersul la magazin.

Activitatile desfasurate in luna octombrie din cadrul proiectului au fost: jocuri de psihomotricitate, ateliere de pictură, cântece de toamnă, scaunele muzicale, poveste de toamnă, în căutarea elementelor din natură.

În luna noiembrie am continuat seria grupurilor de joc si socializare gratuite, am organizat Carnavalul Toamnei, un atelier de decorat turtă dulce si am confectionat diferite decorațiuni pentru Crăciun.

Luna decembrie a insemnat organizarea a două petreceri tematice: Petrecerea de Moș Nicolae si Moș Crăciun si finalul de proiect concretizat prin evenimentul De Crăciun, alături de copiii cu autism, ediția a treia.