Ştiinţă + Comunitate + Pasiune
Cu entuziasm vă facem cunoscută mai jos componenţa juraţilor Ştiinţescu 2022, cărora le mulţumim pentru timpul, energia, experiența şi cunoașterea dedicate educaţiei STEAM din judeţele Timiş şi Arad.
Științescu Timișoara este un program dedicat cultivării pasiunii copiilor și tinerilor pentru domenii STEAM, într-un mod creativ, prietenos și util. Concursul de proiecte a fost lansat pe 1 aprilie şi beneficiază de un fond total de 175.000 lei.
14 aplicaţii au fost trimise la Apelul de proiecte Ştiinţescu 2022, dintre care 12 de la organizaţii care aplică pentru prima dată la acest program de finanţare.
Corina Aurora Kovacs / Director Administrativ / Hamilton Central Europe
Corina este alături de Hamilton din 2013, chiar de la sosirea companiei în Timiș și alături de Științescu din momentul în care proiectul făcea primii pași în Timișoara.
Economist la bază, Corina este un om care nu s-a dat la o parte când a venit vorba de provocări profesionale. Iar această atitudine i-a adus multe experiențe care au poziționat-o, alături de echipa sa, pe calea evoluției. Director Administrativ în cadrul Hamilton Central Europe, Corina are experiență solidă atât în domeniul resurselor umane, cât și în Corporate Social Responsibility și face parte din echipa care comunică în mod direct cu comunitatea și are grijă ca poveștile în care se implică compania să se transforme in colaborări pe termen lung.
Asemenea întregii echipe Hamilton, Corina crede că la baza evoluției stau principii solide, precum dezvoltare prin dedicare, colaborare prin implicare și cercetare prin pasiune, principii pe care dorește să le transmită prin sprijinirea educației STEAM. Pentru că, spune Corina: „După cum a dovedit Științescu în edițiile precedente, știința chiar poate fi distractivă și atractivă pentru copii și tineri. Iar proiectele de educație în care investim ne răsplătesc prin rezultate pozitive pentru întreaga societate.”
Mihaela Opait / HR Manager / Hella Corporate Center
Mihaela crede că fiecare experienţă prin care trecem reprezintă o oportunitate de auto-cunoaştere şi dezvoltare. Această credinţă personal i-a ghidat paşii pe întregul parcurs profesional şi a determinat-o să aleagă domeniul resurselor umane, acum mai bine de 15 ani, după o scurtă carieră în domeniul medical.
Implicarea în proiecte şi procese variate, provocările, poveştile de succes şi evenimentele organizate i-au dat mereu energie şi mulţumire, fie că a fost vorba despre companiile în care a lucrat, fie de colaborarea cu mediul de învăţământ, din perspectiva sprijinirii formării de tineri specialişti.
Din 2021 este parte a echipei Hella România si coordonează echipa de HR din Corporate Center.
Simona Beldiman / Director / Fundaţia Bosch România
Simona Beldiman este directorul Fundației Bosch România. Are o experiență de peste 15 ani în sectorul nonprofit, dar și în zona de CSR. Astfel, a avunt șansa de a avea atât perspectiva omului de fundraising, cât și a finanțatorului. Pentru succesul unui program, întotdeauna trebuie găsit echilibrul între nevoia de a ajuta și nevoile reale ale beneficiarilor.
Diane Pricop / Curator / Manager Cultural / Obsolete Studio
Diana Pricop este o profesionistă în domeniul artei care activează în calitate de curator și organizatoare de evenimente culturale și de ateliere educaționale. După ce a lucrat în galeriile de artă pariziene și în spații multifuncționale din Londra, a co-fondat Obsolete Studio pentru a se concentra pe proiecte care au ca scop încurajarea transformărilor pozitive în societate prin întâlniri cu artiști. Convinsă că interdisciplinaritatea este esențială pentru construirea unui viitor mai bun, ea lucrează pentru a promova artiștii a căror practică se situează la intersecția dintre artă și știință.
Silviu Vert / membru în Board / Fundaţia Comunitară Timişoara
Silviu este șef de lucrări în cadrul Departamentului de Comunicaţii al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara. Are experiență în susținerea activităților aplicative cu studenții, în domenii incluzând programarea orientată pe obiecte, tehnologiile multimedia, precum și alte tehnologii informaționale moderne. A obținut titlul de doctor în anul 2015, printre interesele sale profesionale numărându-se datele deschise, tehnologiile de realitate augmentată și orașele inteligente.
Din 2021 este membru în Consiliul Director al Fundaţiei Comunitare Timişoara.
# Proiectele înscrise vor fi verificate, de către echipa Fundației Comunitare Timișoara, pentru respectarea cerințelor de eligibilitate, așa cum au fost ele specificate în ghidul de finanțare, iar proiectele declarate eligibile vor fi evaluate de către comisia externă independentă, în baza criteriilor și grilei de evaluare publicate la lansarea apelului.
Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara, finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe şi HELLA şi la nivel naţional de Romanian-American Foundation şi Fundaţia Bosch România şi este susţinut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.