”Laboratory@2” la Timotion 9

Lipsa unui laborator pentru disciplinele biologie, fizică sau chimie de la Școala Gimnazială Nr. 2 a dat naștere proiectului ”Laboratory@2” care a fost prezent la cea de-a 9-a ediție Timotion. Prin proiect, echipa școlii și-a propus să strângă fonduri pentru a dota sala de clasă din incinta școlii, care este folosită pe post de laborator. Fondurile strânse la Timotion 9 au ajutat școala să achiziționeze următoarele materiale didactice:

Echipament digital (tablă interactivă smartboard & laptop) care au fost amplasate în sala de clasă.

Abonament Eduboom – o platformă de învățare atractivă și interesantă, cu lecții sub formă de video-uri din toate domeniile de științe și nu numai.

Un model ADN, secțiune creier, secțiune celulă vegetală, preparate microscopice, machete pentru demonstrații cât mai practice și ușor de înțeles de către elevi.

Un laborator de științe în școală contribuie la dezvoltarea unei înțelegeri mai profunde a științei și oferă elevilor oportunități practice de a-și aplica cunoștințele, dezvoltând în același timp o serie de abilități esențiale. Elevii din ciclul gimnazial, dar și colegii mai mici din ciclul primar au trecut pragul laboratorului și au participat la activități din concernul STEM (Știință-Tehnologie-(E)Inginerie-Matematică) – elevii s-au folosit de beneficiile tablei interactive și aplicațiile specifice acesteia, dar și de experimentele realizate prin aducerea teoriei în contextul real.

Orele de biologie/fizică/chimie oferă acum celor 660 elevi din ciclul primar și gimnazial oportunitatea de a experimenta și de a aplica cunoștințele teoretice într-un mediu practic. Această experiență practică a permis înțelegerea conceptelor și dezvoltarea abilitățile practice necesare în domeniul științific.

10 cadre didactice de biologie, chimie și fizică au fost inițiate în folosirea noilor echipamente, și le folosesc în cadrul orelor cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2.

În luna decembrie s-au derulat mai multe tipuri de activități în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 21 Timișoara, printre care și activități din domeniiul științelor și tehnologiei cu participarea a 6 cadre didactice și 40 de elevi din clasele a V-a și a VI-a de la Șc 2 și cls. a VI-a de la școala 21. În timpul activităților defășurate prin parteneriatele interșcolare, elevii au fost încurajați să lucreze în echipă. Această colaborare îi ajută să își îmbunătățească abilitățile sociale și de comunicare, precum și capacitatea de a lucra eficient în grup.