Lansăm fondul FACEM – o comunitate pentru educație. 300.000 lei pentru creșterea calității educației în jud. Timiș.

Cu sprijinul financiar de la Hamilton Central Europe, astăzi lansăm prima ediție a fondului dedicat exclusiv pentru creșterea calității educației în județul Timiș. FACEM – O comunitate pentru educație este modul prin care contribuim la prevenirea și reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea performanțelor școlare, reducerea analfabetismului, inclusiv funcțional, transformarea spațiilor de învățare în spații primitoare și prietenoase, în unitățile de învățământ din județ.

Fondul FACEM – O comunitate pentru educație se adresează organizațiilor non guvernamentale, și școlilor care prezintă cazuri de abandon școlar. Acestea sunt invitate să propună proiecte care pornesc de la nevoi clar identificate și care vin cu soluții adecvate, bine planificate în timp. Prin acest fond finanțăm activități care aduc soluții pentru reducerea absenteismului și a analfabetismului funcțional, recuperarea întârzierilor în dezvoltarea competențelor corespunzătoare vârstei copiilor, creșterea motivației elevilor pentru învățare și continuarea studiilor, dar și a profesorilor prin dezvoltare profesională, sau chiar amenajarea spațiilor comune din interiorul școlii. 

Beneficiarii proiectelor propuse trebuie să fie profesorii, elevii și părinții acestora. Valoarea unei finanțări este cuprinsă între 40.000 și 125.000 lei și se oferă sub formă de granturi nerambursabile. Valoarea totală a fondului pentru această primă ediție este de 300.000 lei.

Cei interesați sunt invitați să consulte GHIDUL aplicantului de pe site-ul Fundației Comunitare Timișoara și să se programeze la primele ședinte de consiliere. Perioada de aplicare este deschisă între 23 octombrie și 8 decembrie, iar propunerile de proiecte vor fi analizate de către un juriu dedicat până în 15 decembrie. Câștigătorii vor fi anunțați după 20 decembrie. Activitățile propuse în proiecte trebuie să se desfășoare în perioada ianuarie – noiembrie 2024.

Despre finanțatorii programului FACEM – O comunitate pentru educație

HAMILTON Central Europe este finanțator strategic local în cadrul programelor dezvoltate de Fundația Comunitară Timișoara pe 3 domenii de activitate: Educație, Sănătate, Incluziune Socială. Compania a format o echipă de experți, care colaborează la nivel mondial pentru a redefini și a promova cercetarea, dezvoltarea și producția în industria științei vieții. Instrumentele de precizie ridicată și accesoriile de aparatură medicală, dezvoltate și fabricate de HAMILTON Central Europe în Timiș, au ca destinație laboratoare de cercetare și secții de terapie intensivă din întreaga lume. Dezvoltare prin dedicare, colaborare prin implicare și cercetare prin pasiune sunt principiile după care HAMILTON Central Europe se ghidează în calea ei spre excelență și pe care dorește să le transmită, prin alăturarea la povestea FACEM – O comunitate pentru Educație. Motivația lor este aceea că proiectele de educație în care se investește azi vor avea un impact favorabil asupra societății de mâine.

Fundația Comunitară Timișoara face parte din mișcarea Fundațiilor Comunitare din România și a fost înființată în anul 2016, fiind cea de-a 16-a fundație comunitară. Misiunea Fundației Comunitare Timișoara este de a construi încredere în comunitate, de a sprijini inițiative locale și de a realiza conexiuni, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a unor comunități prospere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *