Lansare Fondul Științescu Timișoara 2018

Peste 2.000 de copii și tineri cu vârste între 6 și 18 ani, din care peste 300 din zona rurală din Timiș, vor beneficia de îndrumarea a mai mult de 40 de mentori care îi vor implica în experimente și activități practice pentru a învăța și îndrăgi știinţele, tehnologia, ingineria, artele digitale şi matematica în cadrul Programului Științescu Timișoara.

Luni, 11 iunie 2018 am lansat oficial Fondul Științescu Timișoara, un program de promovare a științei și tehnologiei în rândul copiilor și adolescenților din Timișoara și din județul Timiș. Mentorii sunt doi dascăli de la Experimentarium TM, dar și profesioniști din comunitate, ingineri, dascăli, specialiști în diferite domenii, printre ei fiind și doi profesori care predau la Universitatea Oxford. Profesorul Zeno Schlett, coordonator Experimentarium TM și mentor Fondul Științescu, a trezit interesul copiilor de la Școala nr. 12 prin ceea ce le-a arătat. De acum înainte, copiii și dascălii vor fi cei care vor arăta ceea ce știu, prin proiectele la care vor participa.

Fondul Științescu Timișoara s-a acumulat datorită donațiilor individuale din comunitatea locală, cât și datorită sponsorilor oficiali ai programului: HamiltonNess și ZTE. În plus, partenerul strategic al Fundației Comunitare Timișoara, Romanian American Foundation (RAF), a dublat suma strânsă din comunitate, ajungând la un total de 225.000 lei.

Proiectele finanțate prin Fondul Științescu Timișoara sunt 9 la număr, distribuite astfel: 3 proiecte în școli, 2 proiecte în zona rurală, 2 proiecte pentru arte, 2 proiecte pentru publicul larg (un festival în Piața Libertății și un eveniment în cadrul Aquapic – centrul educațional pentru copii). „În perioada iulie – octombrie 2018, copiii vor fi implicați în proiecte precum scoaterea ADN-ului dintr-o căpșună, vor construi un biciclu, o mașină de formula 1 și un kart, vor face experimente cu apă, vor recompune imagini scanate folosind tehnologia 3D, vor construi un trenuleț care levitează, vor realiza sculpturi interactive generatoare de sunete și lumini, la care se adaugă și alte aplicații practice deosebite.

Vă invităm cu mare drag să urmăriți și să luați parte la proiectele din cadrul programului Științescu Timișoara. Mai multe informații pe site-ul oficial:timisoara.stiintescu.ro sau pe pagina de Facebook Științescu Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *