Lindenfeld

Ajungem Mari 2 asociatia Lindenfeld

Programul Ajungem Mari este unul educațional cu scopul de a îndruma și ajuta tinerii din Centrul pentru Sprijinirea Integrării Familiale și Profesionale a Tinerilor din Timișoara să nu renunțe la educație și să îți croiască drum înspre visele lor și înspre meseriile dorite. 

Băieții din cadrul programului sunt fascinați de meseriile de ospătar și barman – probabil și din cauza cafenelelor, pub-urilor, a colectivului tânăr în care ar urma să lucreze. Astfel Cristi a reușit să finalizeze cursul, a luat și specializare iar acum lucrează ca și barman. O altă tânără talentată care a început în februarie cursul de make-up este Diana. Pe ea o găsim mai toată ziua între machiaje și tutoriale pe internet despre machiaj, sprâncene și tendințe. Cristina pornește experiența de coafură la finalul lunii februarie. Deoarece Cristina în prezent urmează o școală tehnică și nu are bacalaureat nu poate primi diploma de hairstylist însă va fi frizer-coafor, având posibilitatea după bacalaureat să solicite diploma de hairstylist pe temeiul aceluiași curs. Anca este o tânără silitoare și muncitoare de la Centrul de primire în regim de urgențe, unde una din voluntare păstrează legătura cu ea de mult timp și o îndrumă înspre realizarea visurilor. E așa de greu să crezi că ți se poate întinde o mână de ajutor care să te tragă mai sus pe scara viselor tale, așa a părut Anca în primele întâlniri. La finalul lunii februarie ea începe cursul de coafură, fiind realmente pasionată de acest domeniu. 

Am făcut 2 clase a câte 2 ore de teorie în care am învățat despre pensule, tipuri de păr ale pensulelor, tipuri de ten, forma feței, forma ochiului, puncte de lumină, conturing și colorimetrie. După care am avut prima clasă de make-up și no-make-up. Am învățat care e machiajul basic, fond de ten conturing, sprâncene, rimel și ruj. Săptămânal am avut clase în care am lucrat cu farduri frumoase și pigmenți și sunt super încântată și de tehnici și de profesoară. Îmi place cum ne explică fiecare nelămurire și lucrează cu maxim 2 elevi pe clasă pentru a se putea ocupa de noi.” (Diana – beneficiară curs make-up)