Little People

În cadrul proiectului social de acompaniament psihoterapeutic (APT) Timotion a prilejuit în 2016 dezvoltarea și implementarea inițiativei Dascăli cu a(p)titudine, care a devenit între timp un proiect de sine stătător, destinat creșterii calității învățământului românesc prin sprijin interdisciplinar relevant acordat cadrelor-didactice.

Inspirați de poveștile de succes din spital Little People a propus acest proiect pentru a transmite în comunitate mesajul pozitiv legat de supraviețuire și speranță: depistat la timp carcerul la copil poate fi învins. În luna decembrie a anului 2016, pentru prima dată în Timișoara, Little People au organizat Gala de Crăciun Temerarii, eveniment la care au participat 250 de tineri supraviețuitori de cancer din întreaga țară. Conferința de tip Open Space, alimentată de dorința tinerilor de a fi cetățeni activi și de a avea un cuvând în propriul lor viitor, a precedat Gala de Crăciun. Mai mult decât atât, în luna martie 2017 Little People a organizat Întâlnirea Națională a Voluntarilor, eveniment în care membri asociației au avut oportunitatea să câștige în experiență și să dobândească tehnici noi de a lucra cu copilul bolnav de cancer. Investind în Temerari și investind în voluntari, Little People influențează comunitatea și contribuie la schimbare.

”E suficient să petreci o oră în jurul copiilor bolnavi de cancer pentru ca acea experiență să te schimbe. Ei sunt supereroi de la care învățăm zi de zi cele mai importante lecții despre viață. Ei sunt cei care ne învață bucuria de a trăi, ne învață să credem, să sperăm, să reușim. Iar cea mai mare satisfacție o simțim atunci când un pacient devine Temerar, către atingerea acestui obiectiv canalizându-se și toate activitățile și energia noastră. Atunci te simți recunoscător și fericit pentru că poți fi martor la povești de succes.” spune Laura Răducan, coordonator al proiectului.